Tisztelt Kütyüdoktor!

A rejtett gombos és a Bluetooth rablásgátló között szeretnék dönteni. Az olcsóbb esetében tetszik, hogy olcsóbb és ilyen volt az előző autómban, a Bluetooth esetében pedig, hogy nem kell semmit csinálni, csak a telefont vinni magammal. Az autóm KIA Ceed 2019, nem tudom, hogy ez számít vagy sem. Ön melyiket ajánlja szakmai szempontból?

Tisztelt Érdeklődő!

Természetesen a Bluetooth azonosítással rendelkező mellett voksolok és higgye el, hogy nem a készülék ára és a rajta megkereshető árrés ami befolyásol.

A használata valóban semmi, roppant kényelmes. Biztonsági oldalról közelítve, még a legkisebb esélyét sem adja meg, hogy valaki megtalálja, kifigyelje a rejtett nyomógomb helyét.

Ezek mellett a mi oldalunkról, műszaki oldalról nézve a legfontosabb, hogy a két készülék születése között több mint húsz év telt el, így modernebb, naprakészebb. Egy mai, átlagos autóba már nem ajánljuk a rejtett gombos rablásgátlót, mert a beépítése sokszor komoly kihívást jelent, hiszen pl. a működéséhez szükséges balelső ajtó nyitásérzékelő kapcsolója sem érhető el analóg jelként, minden a jármű CAN-bus hálózatán található.

A Duett rablásgátló megszolgálta idejét, kiválóan teljesített, nem túlzok, soha nem romlott el, de eljárt felette az idő, ma már a transponderes vagy a Bluetooth azonosításos unokák közül kell választani.

Üdvözlettel, Kütyüdoki