Duett rablásgátló - idősödő járművekhez

Beépítve, bruttó 59.900Ft-tól 

- Kedvező ár, magasfokú védelem
- Üzemanyagblokkolás
- Motorleállítás
- Figyelmeztető hang elfelejtett azonosításra
- Teljesen vízvédett kivitel
- Kulcslopás elleni védelem
- Diagnosztikai csatlakozó (OBD) védelem

Autó lopásgátló

Rövid leírás

Duett rablásgátló, lopstopA Duett rablásgátló a legrégebben gyártott saját termékünk, megjelenése óta termékkategóriát teremtett a hazai gépjárművédelmi piacon. A rablásgátló elnevezést talán késleltetett leállításnak lehetne még nevezni, hiszen a készülék engedélyezi az autó beindítását és parkolóhelyének elhagyását, de kimozdítva a járművet a tolvaj által megfigyelt helyéről az utca közepén, további kísérletekre alkalmatlan helyen állítja le. Kiválóan alkalmas autókulcs lopás ellen, hiszen a kulcs még nem elegendő a jármű eltulajdonításához, a használónak ismernie kell a jogos használathoz szükséges azonosítás módját.

A Duett rablásgátló analóg elektromos rendszerrel rendelkező gépkocsikhoz lett kifejlesztve és mint említettem évtizedeken át szolgálta védelmüket. A mai autók bonyolult elektromos rendszerét számítógépes hálózat felügyeli, ami már túlmutat ezen a védelmi eszközön, ezért a korszerűbb autókba korszerűbb eszközöket ajánlunk, mint a közelítőkártyás vagy a Bluetooth azonosítással rendelkező rablásgátlóinkat.

Hogyan működik

MinőségA jármű használójának a motor beindítás után, illetve járó motornál történő bal első ajtó nyitása után egy egyéni módon azonosítani kell a jogos használatot. Az azonosítás lehet rejtett nyomógomb megnyomása, egy mágnes adott hely előtt való elhúzása, esetenként a jármű valamelyik gyári gombjának megnyomása, ha az autó elektromos rendszere ezt megengedi… Ha az azonosítás nem történik meg, a rendszer sípoló hanggal figyelmeztet a feledékenységre. Ha továbbra sem történik azonosítás aktiválódik a rablásgátlás és a készülék két percen belül, szaggatva leállítja a jármű motorját.

Ha járó motornál bal első ajtónyitás történik, a használónak ugyan úgy azonosítania kell a jogos használatot, egyéb esetben szintén aktiválódik a rablásfunkció és a jármű leáll. Ez a szolgáltatás a kiszállítás, kikényszerítés vagy kicsalás ellen véd. Egyszerű eltulajdonítási módszer, ha finoman beleütköznek az autóba hátulról. Egy átlagos gondolkodású ember ilyenkor kiszáll, hátramegy megnézni, hogy mi történt, de mögötte beugranak az autóba és elviszik azt. Hasonló módszer, ha a tulajdonos járó motorral magára hagyja az autót a kapu bezárásának idejére. Ilyenkor könnyedén beugorhat valaki a járműbe és elviheti. – ha nincs rablásgátlója.

Plusz

Ma már minden járműben megtalálható a diagnosztikai csatlakozó (OBD), melyen keresztül megfelelő szoftverrel elérhető a jármű minden elektromos összetevője, sok esetben az elektromos kézifék, elektromos kormányzár, a gyári immobiliser és gyári autóriasztó. Ezek régen remek kiegészítői voltak egy egyszerű autóriasztónak, ma számos jármű esetében az OBD csatlakozón keresztül támadhatók.

Minden védelmi csomagunk része a diagnosztikai csatlakozó kommunikációs vonalának tiltása, hogy a jármű tulajdonosának engedélye és tudta nélkül illetéktelen személy ne férhessen hozzá a jármű komputeréhez, azon semmiféle változtatást beállítást ne eszközölhessen.