Tisztelt Kütyüdoktor!

Előző autómhoz képest a 2019-es Suzuki Vitarám zenéje hagy kívánni valót. Alapból szerintem elég jól szól és a mélyekkel sincs nagy bajom ahhoz képest, hogy gyári, de a közép és középmagas tartományban, mintha egy ronggyal leteríteték volna a hangszórót. Azt már kimazsoláztam, hogy 16,5 cm-es hangszóró van elől, de szeretnék segítséget, ajánlást kérni, hogy mire cseréljem. Árban nagyságrendben 60-80000Ft-ot szánok a hangszórókra, de ennél az összegnél már nem szeretnék mellényúlni, ezért minden tanácsot elfogadok. Tehát a mély, középmély jó, a közép és középmagas gyenge, a magashang szintén elegendő.

Köszönettel …

 

Tisztelt Érdeklődő!

Mindenképpen ajánlatos ellátogatni hozzánk és a kiválasztás vagy vásárlás előtt egy meghallgatást megérdemel a rendszer, természetesen az Ön saját, kedvenc zenéivel.

A Vitara zenerendszere elég jó alapból, de valóban érezni némi bezártságot benne, amit gondolom a kiváló szolgáltatásokkal bíró fejegység okoz, ami inkább számítástechnikai eszköz, mint hifi.

Tapasztalatunk szerint a hangszórócsere nem hoz akkora különbséget, mint amit elvárunk tőle és ez abból adódik, hogy maga a fejegység nem ad ki többet magából. Eddig a legnagyobb előrelépést a Pioneer DEQ-S100A2 típusszámú ekvalizátorával értük el, ráadásul még hangszórót sem cseréltünk.

Ez egy olyan fekete doboz, ami a rádió és hangszórók közé csatlakozik, van saját végfokozata, tehát kiváltja a gyári rádió gyengébb erősítőjét, és van benne egy 36 sávos ekvailzátor. A készülék egyszeri beállítást igényel, amit a rácsatlakoztatott telefonon keresztül a Pioneer alkalmazásában végezhetünk el. A beállítás nem egyszerű, mert sok az állítási lehetőség és könnyen belekavarodunk, de pár nap alatt kialakul, hogy hol kell hozzáadni és hol kell elvenni a hangból.

Ezen túl ennek a fekete doboznak nem csak hangszórókimenetei vannak, hanem vonalszintű is, ami lehetőséget ad a zenerendszer további fejlesztésére, mély hozzáadására vagy teljes, aktív rendszer kiépítésére. Hab a tortán, hogy időkorrekciót is tud a készülék, akinek van türelme, létrehozhatja a tökéletes sztereó teret annak ellenére, hogy nem középen ül a hangszórók előtt.

Üdvözlettel, Kütyüdoki