Heló

Van egy tökéletes c vectrám 2,2 benzines 2002 es évjáratú A hiba -de a jobb első ajtóban bezár a retesz zár és nem nyilik kilincsel Már több zárat cseréltünk mindíg ez a probléma merül fel Többi ajtón mindig ki old a retesz zárás .Ajtó modul jó mégsem tudom nyitni csak ujjabb roncsolással Mi lehet a baj ,ha tudtok okosat mondani Márka szervízben sem jöttek rá mi a baj
Köszönöm a segítséget
Péter

Kedves Péter!

Opelnél nagy az esély arra, hogy az ajtóátvezetőben eltört a nyitás vezetéke (is). Nem könnyű, de félre kell húzni az átvezetőgumit és ellenőrizni a vezetékek épségét. Elég kicsi a hely és roppant kényelmetlen hozzáférni, de türelemmel megoldható. Ha szakadt, akkor nem elég csak összeforrasztani, bele kel toldani egy darab kábelt, hogy ne feszüljön, különben hamar eltörik ismét, hiszen a forrasztástól csak merevebb és rövidebb lesz a kábel.

Ha minden kábel épp, meg kell mérni az átvezető előtt, hogy eljut-e a nyitás vezetéken a jel az átvezetőig.

Ha nem, akkor egyszerűbb a vezérlőtől húzni egy új vezetéket, mint megkeresni a szakadást, mert a köteg az ülés alatt érkezik az ajtóhoz, nagy bontással jár a felfedezés. A vezérlóegység jobboldalt lábnál található.

Ha van nyitójel az átvezető előtt, akkor le kell venni az ajtókárpitot és belül is ellenőrizni, hogy valóban beérkezik-e a motorig. Ha nem, akkor mégis csak az átvezető a ludas, ismét ellenőrizni kell.

Ha a motor megkapja a nyitó jelet és nem nyit, akkor csak a motor lehet hibás.

A mérés során nagy segítség, hogy a többi ajtó rendesen működik, mert a balelső ajtónál lehet kontrollálni a méréseket. Sajnos vezetékszínekre nem emlékszem pontosan, nem is írok, mert csak zavarnám a hibakeresést egy fals adattal, de mindkét oldalon azonosak a színek.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu