Kedves Doki!

Kérdésem az lenne, hogy az ózonos klímatisztításban van-e tapasztalatuk, hogy hogyan hat asztmás emberekre. Szeretném kitisztíttatni a használtam vásárolt autómat, de nem tudom, hogy ezzel használok vagy ártok magamnak, mert sajnálatos módon érint a téma.

Köszönettel …

 

Kedves Érdeklődő!

Ebben a kérdésben inkább szakorvossal kell konzultálni, én csak műszaki oldalról tudom megközelíteni a témát. Az ózont azért választottuk a klímatisztítás eszközei közül, mert a rendelkezésünkre álló adatok alapján ez a legeredményesebb és környezetbarátabb megoldás, fertőtlenít, megköti a szagokat és elpusztítja a penészt, vírusokat, bakériumokat..

Az ózon, roncsoló hatású, de a tisztítási folyamat után pár perc múlva instabilitása miatt szétesik és oxigén lesz belőle, ezt a tulajdonságát használjuk a szagmegkötésre. Ami marad, az a jellegzetes ózon szag, de ez olyan kis koncentrációt jelent, aminek nincs élettani hatása, az ember orra 500.000 szeres hígításban is megérzi. Mi a tisztítás után minimum 20 percet szellőztetjük az autót, ami a nyitott ajtók által alkotott felület miatt szerintem több, mint elegendő.

Itt nálunk semmiféle betegségben, rendellenességben vagy adottsággal rendelkező ügyfelünk nem jelzett vissza, hogy a tisztítás után mit tapasztalt, így nem tudok Önnek ilyen jellegű tapasztalatról beszámolni.

Úgy gondolom, ha orvosa is egyetért ezzel, a fertőtlenített autó jobb környezet egészséges és beteg ember számára is. Az autó levegőrendszere, annak járatai kiváló táptalajt biztosítanak számunkra káros dolgoknak és ez szemmel látható, tapasztalható. A klímatisztításra sok megoldás létezik az ózonon kívül vannak célirányosan erre gyártott fertőtlenítők, de az asztmára gyakorolt hatásukról sajnos nincs tudomásom.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu