Kedves Kütyüdoktor!
Az alany egy 2004-es A-Zafira facelift. Szeretnék bele egy olyan autórádiót ami Bluetoothon keresztül tud csatlakozni a mobilomhoz, ami nem lenne nagy sztori, de én szeretném azt is ha a kormányon lévő gyári vezérlőgombok is működnének. A jelenlegi fejegység (valami aliexpresses csoda) mehet a levesbe. esetleg a gyári cdr500 rádióhoz is elég lenne egy köztes egység? tanácstalan vagyok. Köszönöm a segítséget!
Üdv
Csaba

 

Kedves Csaba!

Bármilyen egy DIN méretű autórádió megfelel az Alpine, Kenwood vagy Pioneer termékei közül. Azért ezek a gyártók, mert ezekhez lehet kormánytávkapcsoló adaptert vásárolni. Az autórádió csak arra van felkészítve, hogy fogad adaptert, az adapter feladata, hogy a rádiót a gyári gombokhoz csatolja.

Bár a rádiók ára az elmúlt években kedvező irányt vett és kifizethető kategóriába került a Bluetooth kompatibilitás, Pioneer esetében pl. 30.000Ft-os áron, de a kormányadapter sajnos elég borsos, 15-19.000Ft-ért kapható.

A CDR500, régen bővíthető volt, de nem hiszem, hogy találnánk hozzá modult és, ha találnánk, az biztos, hogy kompatibilitási gondokkal küszködne egy mai telefonnal. A Bluetooth szabvány, de elég gyorsan fejlődik, újabbnál újabb funkciók és megoldások kerülnek bele és ez igényelné, hogy a régi modul szoftverét frissítsük, erre sajnos nincs mód, így hibás működése megkeserítené a használatát.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu