Kedves Doki!

Május végén érkezik az új autóm, Mazda3 amibe mindenképpen szeretnék egy megbízható riasztót. A Garay tér mellett lakom, szerencsére van lehetőség és mélygarázsban áll majd ez az autóm is, ettől függetlenül a lehető legjobb riasztóra nem sajnálnám a pénzt. Nem kellett sokat keresgetni a googleben, hogy rátaláljak a két riválisra a Pajzsra és a Blue16-ra, amik árban hasonló kategóriában vannak, de azt, hogy melyik a jobb sehol nem taglalja senki. A Pajzsnál azt olvastam, hogy, ha ellopják az autót, akkor kifizetik az árát. A Blue16-nál azt, hogy meg sem próbálják ellopni amiben villog a Blue16 felirat. Ha megtenné, hogy szakember szemével összehasonlítja a két riasztót, annak sok hozzám hasonló autótulajdonos örülne én úgy gondolom.

Köszönettel, Viktor.

 

 

Kedves Viktor!

Sajnos ismereteim csak a Blue16-ra terjednek ki ezért nem tudok valós tényeken alapuló összehasonlítást tenni a két rendszer között, a Pajzsról annyit tudok, amennyit egy szakmabelinek tudni illik. Mi a Blue16-ot választottuk, ezt szereljük, erről vannak valós tapasztalataim, de úgy gondolom a Pajzs elég régen foglal el vezető helyet az autós biztonságtechnikában – és ez nem csak a TV reklám vonzata – ahhoz, hogy kiváló terméknek tituláljam.

A Pajzsról olyat kell kérdezni, aki szereli és ismeri, én leírok egy-két tényt a Blue16-ról és a két választ Önnek kell összehasonlítani.

A Pajzs számomra vitathatónak tűnő mondata szerint „Aki belepiszkál a CAN BUS rendszerbe, az nagy valószínűséggel okoz és okozhat a gépjármű vezérlésében fennakadásokat, meghibásodásokat.” – ezen mondat eleje, miszerint belepiszkál valós problémát fed, de egy szakember nem piszkál, az szakmunkát végez, ezért ült sokat az iskolában. A Blue16 a jármű CAN-bus hálózatának segítségével alakít ki egy körültekintő védelmi rendszert, ami a ma ismert gyakorlati és elméleti autólopási kísérleteknek ellenáll, olyannyira körültekintőt, hogy valóban a tapasztalat szerint azt az autón nem „piszkálják”, aminek a szélvédőjén a B16 felirat villog.

A Blue16 tervezésénél minden ismert támadási felületet befoltoztak, korszerű alkatrészekből épül fel és tervezőgárdája felelősséggel illeszti minden jármű számítógépes rendszeréhez, hiszen ennél biztosabb jelforrás nem létezik. A riasztórendszer számára szükséges jelek, mint ajtónyitás, gyújtás, üzemanyagrendszer… mind a jármű komputerének és komputere által felülvigyázott CAN-bus hálózatáról érkeznek. A védelem központi egységét a motortérbe kell szerelni, ez a gyártói utasítás, a motorblokkolásokat is a motortérben kell elvégezni, majd az egészet egy motortérzár védi meg az illetéktelen beavatkozástól. A jármű motorterébe a tulajdonos tudta nélkül senki nem tud bejutni, így a védelem manipulálása lehetetlen. A rendszer élesítése és hatástalanítása egy magas biztonsági fokkal rendelkező kódcserés megoldáson alapul, ami kis hatótávolsága miatt kizárja a kódlopást. A motor beindítása után egy második azonosítás is szükséges, így a kódkulcs ellopása még közel sem jelenti azt, hogy az autó vihető vagy a motortér kinyitható és a riasztórendszer átköthető.

Amikor a Blu16 mellett döntöttünk, számunkra a nagyon részletes és körültekintő védelmi szolgáltatások, a korszerű kivitelezés és a szakszerű, megbízható műszaki megoldás volt a döntő.

A Pajzs elkerüli a jármű elektronikáját és külön rendszerként épül fel tudomásom szerint, ami szintén jó lehet, ez is egy gondolatmenet. A Pajzs szolgáltatásait és megoldásait is meg kell hallgatni és szembe állítani a Blue16-al, aminek részletes leírása ITT található honlapunkon.