Tisztelt Kütyüdoki!

2 dines érintőképernyős fejegység érintésre nem reagál. Oldalgombok müködnek, kormányvezérlés müködik. A rádió müködik. Lehet hogy a hidegtől nem müködik a kijelző?

Köszönettel G. Z.

Tisztelt G.Z.!

Nem, az autós fejegységek szélsőséges körülményekhez vannak tervezve, sem hideg, sem meleg, sem pára nem befolyásolhatja a működést. Ha mégis megjavulna a melegebb idő beköszöntével, az már egy jelzés, hogy rossz.

Mielőtt bármennyire is elkeseredne javaslom, hogy nyomjon egy resetet. A reset gomb a készülék előlapján szokott lenni, pici lyuk, amiben egy kapcsoló van és egy tollheggyel, fogpiszkálóval lehet megnyomni, általában Reset felirat van mellette. Ha nincs ilyen, akkor az autó akkumulátorának saruját kell levenni, pihentetni egy percig, majd visszahelyezni. Ennél a módszernél az autó elfelejt egy-két funkciót. Nullára áll az időmérő óra, ha van az elektromos ablaknak automata funkciója, azt is vissza kell tanítani, ennek módja az autó leírásában benne van!

A reset megnyomásának hatására a fejegység elektronikája újraindul, mint amikor a számítógépet újraindítjuk és újból betölti a programját, elképzelhető, hogy ismét működni fog az érintőképernyő.

Ha nem hozott sikert az újraindítás, akkor szervizbe kell vinni és javíttatni, ebben tudunk segíteni.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu