Üdv a CD rádió sajnos nem mindig olvassa be lemezt meg ha beis olvassa akkor ha leptetem ki írja hogy error legyen szíves segíteni

Tisztelt Érdeklődő!

A CD olvasófeje sajnos sztatikusan vonzza a port, így idővel az olvasólencsén és az egész optikai rendszeren egy nagyon finom réteg alakul ki, ami jelentősen rontja a lézer átjutását. Időnként tisztítani szükséges, amivel két baj van. Az egyik, hogy nagyon szét kell szedni a rádiót miatta, amit otthon nem érdemes megpróbálni, műszerészhez (hozzánk) kell fordulni. A másik baj, hogy az olvasófej zárt rendszer, nem lehet szétszedni és csak  külső lencsét lehet tisztítani azt is csak kívülről. A por ehhez képest az egész optikai járatot befedi, így a tisztítás nem teljes értékű.

Nálunk a tisztítás 6.900Ft. Ha sikerrel jár a művelet, ennyit kell fizetni, ha nem, akkor sajnos semmit. Ha nem hoz eredményt a tisztítás, mert az olvasófej már annyira koszos, akkor cserélni kellene az olvasófejet, de ez nem lehetséges. A gyári CD esetében vagy egyáltalán nincs alkatrész, vagy olyan irreális áron adja a gyártó, hogy nem érdemes. Ilyenkor egy új rádiót ajánlunk megoldásnak, ami tapasztalatunk szerint nagyságrenddel jobb és olcsóbb, mint bármelyik gyári fejegység.

Üdvözlettel, Kütyüdoki