Kedves Kütyüdoktor!

Honda CR-V típusú autóm a távkapcsoló megnyomására megrántja a központi zárat, de nem zár be, nem csipog és az indexek sem villannak fel. Kulccsal sokadikra sikerül bezárni, távirányítóval nem. Van benne autóriasztó, ha ez esetleg információ. Mit tudok megnézni rajta? Másik kérdésem a feleségem autójában, Suzuki Swift a kulcsos távirányító hátulja eltörött, de csak a hátulja. A Szerviz csak teljes kulcsot tud rendelni, mondanom sem kell milyen áron. Tudnak csak hátsó műanyagot pótolni?

Üdvözlettel …

 

Tisztelt Érdeklődő!

A hibaleírásból arra következtetek, hogy nyitott ajtót érzékel a rendszer. Mivel van utólag beépített riasztó az autóban a motortér érzékelőre gyanakodnék, mert ez az egyetlen utólag beépített nyitásérzékelő kapcsoló, hibás beállítás vagy kopás, törés esetében nyitottnak érzékeli a rendszer, feltéve, hogy eleve rossz helyre kötötték. A motortérkapcsolónak külön bemenete van a riasztón, de sokan összekötik az ajtókapcsolókkal, ami biztonsági szempontból nem probléma, de motortér nyitáskor is felkapcsol a belsővilágítás, az meg nem elegáns. Ha a központi zár azt érzi, hogy valamelyik ajtó nyitva van, akkor igyekszik felhívni magára a figyelmet például azzal, hogy nem zár, nem ad hang és fényjelzést. Nyissa ki a motorteret, keresse meg a kapcsolót, ellenőrizze, hogy nem törött, majd nyomja le kézzel és próbálja meg a zárást. Ha biztonsággal zár és nyit, akkor cserélni vagy állítani kell a kapcsolót. Ha a hiba megmarad, akkor ellenőrizze az ajtókat egyenként. Ha továbbra is fennáll a hiba, fáradjon el és mi méréssel megkeressük a bűnöst.

A Suzuki kulcshoz sajnos nem tudunk hátlapot adni, csak komplett burkolatot, de létezik nálunk utángyártott, ami megfelelő minőségű és lényegesen olcsóbb, mint a gyári. Távirányítónak szinte minden hibáját tudjuk javítani és szinte minden távirányítóházat tudunk cserélni, várjuk szeretettel.