Kedves Kütyüdoktor!

Most vásárolt autómban Blue 16 autóriasztó van motortérzárral együtt, amit nem tudok kinyitni sehogy. Abban kérem a segítséget, hogy hogyan tudom kinyitni a motorházat és kikötni a zárat, mert nem bízom benne.

Üdvözlettel …

 

Tisztelt Érdeklődő!

A kikötés hibás döntés lenne, hiszen a Blue16 nem egy autóriasztó, hanem egy gépjárművédelmi rendszer, aminek szerves része a motortérzár. Tegye rá a gyújtást, végezze el az azonosítást és kb. 5 másodperc múlva nyílik a motortér. Ha nem, akkor fáradjon el hozzánk és szívesen segítünk. Nagy baj nem lehet, nem jellemző, hogy elromoljon, esetleg beállítást igényelhet.

Ha szervizben hagyja a járművet, akkor szervizállapotba teheti a rendszert. Soha ne árulja el senkinek az azonosítást! Szervizállapothoz, tegye rá a gyújtást, végezze el az azonosítást, majd a kódkulcsot tartsa oda a szélvédőre ragasztott vevőhöz. Várjon, amíg fény és hangjelzéssel a riasztó visszajelzi a szervizállapotot. Ilyenkor a szélvédőn lévő vevő folyamatosan világít.

A Blue16 nagyon körültekintő és felsőkategóriás biztonsági rendszer rengeteg szolgáltatással, érdemes időt szánni rá, meglátogatni minket, mi segítünk, elmondjuk a rendszer működését, hogy ne érje meglepetés egy kellemetlen helyzetben.