Autó klímatisztítás, szagtalanítás, fertőtlenítés ózonnal

bruttó 9.000Ft-tól (+ pollenszűrő) 

 

FIGYELEM!

Az ózonos klímatisztítás, koronavírusra való hatékonyságáról sajnos eddig nem találtunk semmiféle hivatalos állásfoglalást, tanulmányt. Általunk az egyetlen, interneten elérhető vizsgálatról a Kínában, a Hubei Virológiai Intézetben végzett tesztről nem találtunk hivatalosan közzétett eredményt.

Az általunk kínált ózonos tisztítás egy kiváló hatásfokkal rendelkező általános megoldás, de nem állítjuk, hogy például a koronavírus elpusztítására alkalmas.

 

Ózonos kezelés

Az egészség nagy kincs és átmeneti állapot, amit meg kell őrizni magunk és szeretteink számára. Az autó kis légtere és extrém felépítése miatt kiváló környezet a káros tényezők számára és kiemelten fontos tisztántartása, karbantartása. Sajnálatos módon ez itt hazánkban nem rendelkezik nagy múlttal, soha senki nem tartotta fontosnak, hogy felhívja rá a figyelmet, ahogy mi használók sem gondoltuk soha végig az egyértelműt. Otthonunkat tisztán tartjuk, ügyelünk egyéni higiéniánkra, megválogatjuk ételeinket és közben órákat ülünk egy kis bódéban és inhaláljuk mindazt, ami évek alatt belekerült.

A klíma hőcserélő lemezei és a levegő befújó csatornák biztos pontot jelentenek a párás környezetben megbúvó kórokozók, penész, gomba és más nem kívánatos dolgok számára. Eddig autó klímatisztításhoz aerosollal fertőtlenítettünk, de továbbléptünk. Az ózonos autóklíma tisztítás nem csak a levegőrendszert fertőtleníti, kiterjed az autó teljes belsőterére. A kezelés 15-30 perc időt vesz igénybe és elpusztít valamint megszűntet szinte minden egészségtelen dolgot az autóban. Persze nem takarítja ki, nem szedi össze a morzsát és nem tünteti el a foltot a kárpitról, ez nem dolga az autó klímatisztításnak.

Mire jó az ózonkezelés:

- vírusok elpusztítására
- baktériumok eltüntetésére
- gombák, penész megszűntetésére
- allergiás környezet tisztítására
- atkák ellen
- dohányzás visszamaradt szagára
- állatok szállításából megmaradt szag ellen
- és biztosan sok minden kimaradt a felsorolásból

klímatisztítás

klímatisztítás autóban

autó klímatisztítás

autóklíma tisztítás

Ajánlott évente legalább egyszer fertőtleníteni a jármű klímaberendezését, utasterét és mindenképpen ajánlott használt autó vásárlásakor csak egy tisztítási folyamat után beleköltözni.


Autó klímatisztítás, fertőtlenítés, szagtalanítás ózonnal:

Autóklímatisztítás akár otthon:

Mit csinál az Ózon?

 

Az ózon szervezetünk és minden élőlény számára mérgező gáz. Az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, akár 3000-szer hatékonyabb, mint a klór. Megdöbbentő szám. Az ózon nem más, mint három oxigén atom összekapcsolódása. Instabil gáz, már szobahőmérsékleten szétbomlik közönséges O2-re, azaz oxigénre és egy rendkívül reagens egy atomos, úgynevezett nascensz oxigénre. A magányos oxigén atom igen agresszív és kiemelten oxidáló hatású, és mi ezt a tulajdonságát használjuk ki. Az ózon, ha oxidálható anyaggal találkozik, kis hőmérsékleten is robbanásszerű gyorsasággal dobja le magáról a számára fölöslegesnek ítélt plusz atomot, ami azon nyomban beépül az oxidálható anyagba. A folyamat szépsége, hogy az extra egy atom rombol, míg melléktermékként megmarad a kétatomos oxigén. Hát nem szép ez a környezettudatosság?
Az ózon megbontja a baktériumok sejthártyáját, a foszfolipidek és lipoproteinek oxidálása által. Megakadályozza a gombák sejtnövekedését, a vírusok sejtekhez kapcsolódásának akadályozásával pedig a vírusok szaporodása ellen hat. Amikor a kellemetlen szagok, baktériumok, gombák, vírusok… ózonnal érintkeznek, az oxidációs folyamat eredményeképpen elpusztulnak, eltűnnek.

Mennyire veszélyes az autóklíma tisztítás?

Oxidál, így minden olyan anyagra káros, ami oxidálható. Akkora intenzitásnak és időnek nem tesszük ki az autót, hogy azt is elkorrodálja, ennek még töredékét sem érintjük. Veszélyt csak élőlényekre jelent, így az autó klímatisztítás ideje alatt nem tartózkodhat senki a járműben, de miért is tenné. Az autóklíma tisztítás során az ózongenerátor ontja magából a háromatomos oxigént, ami molekulájától szabadulva oxidál és roncsol, majd a maradék ózon instabilitása miatt magától szétesik. Fél óra a felezése, ez belátható idő lenne magában is, de az autó tele van ajtóval, ablakkal, így egy szellőztetés, egy levegőcsere egy percnyi időre rövidíti le a használhatóság idejét.
Az autó klímatisztítás folyamatában a zárt autó veszélyes, mérgező környezet, de a kezelés befejeztével, szellőztetés után szinte azonnal egészséges környezet marad.

Mi marad utána?

Jellegzetes ózonszag. Mindenki ismeri, legfeljebb nem tudta, hogy ez az ózon szaga. Nem is szag, inkább illat, mert sokak számára kellemes, a tisztaság, a nyári zápor illata. Miért marad illat, ha kiszellőztettünk? – mert orrunk 500.000 szeres hígításban is érzi, és ennyi azért megmarad egy pár órán keresztül. A megmaradt koncentráció már veszélytelen, a hozzáértők által meghatározott határérték töredékét sem közelíti meg. Ezt az illatot ismerjük egy villámlás után, kiadós nyári zápor maradékaként, de ismerhetjük a szolárium illataként is.

Mi a menete az autóklíma tisztításnak?

A kezelés ideje, ha csak a légkondicionálót fertőtlenítenénk 15 perc. Mi 20-30 percet javasolnánk, mert szerintünk ennyi időn nem múlik semmi és akkor már tűnjön el minden káros dolog levegőből, kárpitból. Legyen minél tisztább környezet a végeredmény. Az ózonos autóklíma tisztítás egyik óriási előnye, hogy nem kell semmit szétszedni az autón. A másik, hogy teljesen oldószermentes, nem kell hozzá semmi csak ózon. Bezárunk minden ajtót, ablakot, hogy az autó utasterére koncentrálódjon a kezelés. A levegőztető rendszert belső levegőkeringtetésre állítjuk, a szellőzőmotort legalább kettes fokozatba . Kinyitunk minden légjáratot, befújót. Bekapcsoljuk az ózongenerátort és félórát magára hagyjuk. A végén kikapcsoljuk a generátort, kinyitunk minden ajtót, ablakot és hagyjuk, hogy átszellőzzön a jármű.
Pár perc múlva a tisztaság illatával távozhat.

Hogyan készüljünk elő egy autó klímatisztáshoz?

Érdemes az autóklíma tisztítás előtt alaposan kitakarítani, kiporszívózni a belsőteret. Az éves pollenszűrő cseréjét tanácsos a tisztítás idejére időzíteni. Bár nem minden autótípushoz tudunk pollenszűrőt adni, de érdemes egyeztetni kollégáimmal, amikor időpontot egyeztetnek.

Meddig tart a hatás?

Az autó klímatisztítást, fertőtlenítést évente legalább egyszer ajánlatos elvégezni, tavasszal a klíma használatbavétele előtt. A szagtalanítás csak akkor eredményes és hosszú távú, ha annak kiváltó oka is megszűnik. A beázásból eredő doh, vagy poshadt szag csak akkor tűnik el, ha nem ázik tovább a jármű. Előfordulhat, hogy komolyabb, előrehaladottabb állapotban lévő gombásodás, penész, intenzívebb szagok, mint állat szállításából eredő vagy dohányzás maradványának eltüntetése több kezelést igényel. Kihangsúlyozom, hogy minden kezelés eredményes, mindig jelentős változás tapasztalhat, de lehet, hogy az intenzitás csökkenése még nem elég.

Használt autót vásárolt?

Látjuk szeretettel. Csak nagyon keveseknek adatik meg, hogy ismerjék a használt autó előéletét. Amikor megvásárolunk egy ilyen autót, elvisszük szerelőhöz, aki kicserél egy-két dolgot, olajt, fékpofát, mert az a biztos, amit elvégeztünk. A belső tér és a klíma is ilyen legyen. Tisztítsuk, fertőtlenítsük, és ez után őrizzük meg ezt a színvonalat.

ózonos klímatisztítás

Mik fordulnak elő az autóban?

Alapvetően minden. A városi forgalom szennyezett levegője, az ételmorzsák bomlásának következményei, az utasok által behurcolt baktériumok és vírusok. Ezek mind ott vannak, ahogy mindenhol megtalálhatóak, a lakásban, irodában, de az autó kisebb beltere és intenzív légkeverése miatt fokozottabb veszélyt jelentenek egészségünkre.
A szellőzőjáratokban, a kárpitban és szőnyegben megtelepedett egészségre káros elemek a számukra megfelelő táptalajt gyors és eredményes fejlődéssel hálálják meg.

Penész - gomba

Főleg a szellőzőrendszer járataiban, a klíma működése során üzemszerűen nedves környezetben telepedik meg. A klíma használatakor a levegő nedvessége kicsapódik a hideg hőcserélő felületén, ami egy kivezető csövön keresztül távozik az utastérből. A kondenzvíz kifolyik, de a nedves környezet kedvez a levegőben mindenhol fellelhető spóráknak, amik megtapadnak és élik saját életük. A keringetett levegő komoly telítettséggel bombázza az utastérbe a helyi tenyészet spóráit, ami csöppet sem kedvez a légutaknak. Az egyik ismert, nagyon veszélyes és elég általános betegség a légiós betegség, amit a Legionella baktérium okoz. Egzotikusan hangzik, de kis túlzással általános és ebben a légkondicionáló nagy szerepet játszik. Aki nem hiszi, az kérdezősködjön az ismerős körben és meglepődik majd, hogy igen is van olyan az ismerőskörben, aki elkapta, megszenvedte. Nem játék, nagyon komoly betegség és nagyon komoly tünetekkel jár. Allergiás embertársainknak nem kell ecsetelni, hogy egy penész vagy bármely gomba jelenléte mit jelent. Az autóban, ahol kis légtérben intenzív légmozgással keringetjük a nem kívánatos allergéneket, nem kell részletezni a hatást.

Atka

Ezek a parányi és nem annyira szimpatikus állatkák mindenhol megtalálhatók. Együtt élünk velük az ágyban, a nappaliban, az irodában. Bizonyos mértékben részei az életünknek, amolyan velejárók, de talán jobb nélkülük, vagy a kevés is elég belőlük.

Vírus

Magunkkal hordozzuk a kezünkön, ruhánkon, kapjuk másoktól, adjuk másoknak közvetlenül és közvetve. Az autó is tele van vele, hiszen beülünk, megfogjuk, talán kiköhögjük vagy hapcizunk egyet. Van mindenhol, de megint a kis belteret és intenzív levegőmozgást hozom fel elrettentésnek, ami miatt fokozottabb, eredményesebb a vírus átadása, mint egy nagy szobában.

Baktérium

Mint a vírust hozzuk-visszük, cseréljük, terjesztjük. Az autóban elfogyasztott étel morzsái, maradékai fokozzák jelenlétüket és az utastér megfelelő csereterep számukra.

Pollen

Amikor eljön az ideje, mindenhol megjelenik és megkeseríti napjait annak, aki erre érzékeny. Ki érzékeny? Mindenki. Van aki nagyon és van, aki kevésbé. Van aki nem, de ez lehet csak átmeneti állapot, hiszen az egészség csak állapot. Aki érzékeny, annak elég egy szellő, ami parányi mennyiségű pollent hordoz. Mi ehhez képest az autó szellőző ventilátora?

Kellemetlen szagok

Elsőként a dohányzó ember jön szóba, mint közellenség. Amit maga után hagy, azt csak ő tudja elviselni. A dohányzás szaga beleivódik a kárpitba, a szőnyegbe szinte eltávolíthatatlan és helyrehozhatatlan. De ebbe a kategóriába tartozik az autóban tárolt sportfelszerelés is. A dohányzás mellett intenzitását és megmaradását tekintve második helyen a szállított állat foglal helyet. Kutyatulajdonosok tudják, hogy az ázott kutyaszag napokig megmarad, elfedhetetlenül.
Fontos, hogy az ózonos kezelés nem elfedi a kellemetlen szagot, hanem megszünteti.

Oldószer, kemikália maradványok

Ki tudja milyen oldószereket használ az autómosó és azokat vajon bevizsgálta-e valaki, hogy milyen hatással vannak az emberi szervezetre hosszú vagy rövidtávon, kis és nagyobb koncentrációban? Nem, egyáltalán. Nézzenek utána. Az EU-ban forgalmazott és használ több mint százezerféle tisztítószer 80%-a soha semmiféle bevizsgáláson nem esett át.
Milyen veszélyt rejthet egy belső takarításra leadott gépkocsi? Nem tudom, de nem egy olyan esettel találkoztam és ez nem fikció, mert láttam, amikor a műszerfal takarítása közben a tisztítószer befolyt a rádióba, amiből egy napon belül alkatrészek bomlottak el. Igen, szétmarta a takarítószer a panelt és a parányi alkatrészeket. Ez a takarítószer nem hiszem, hogy környezet és egészségbarát lenne. Nagyon jól tisztít, de száradás után talán nagyon jól lebeg por formájában és mi belélegezzük. Ott szárad a műszerfalon és ott pihen a kárpit bolyhaiban. Vagy semleges ránk nézve vagy nem. Ki tudja. Egy biztos, hogy bekerül a légútjainkba és nem ott van a helye.

Készülékünk adatai:

Ózonteljesítmény - 6gr/óra (szabadlevegő áramlással)
Levegőkezelés - 160m3/óra

Az egészség nagy kincs és átmeneti állapot, amit meg kell őrizni magunk és szeretteink számára. Az autó kis légtere és extrém felépítése miatt kiváló környezet a káros tényezők számára és kiemelten fontos tisztántartása, karbantartása. Sajnálatos módon ez itt hazánkban nem rendelkezik nagy múlttal, soha senki nem tartotta fontosnak, hogy felhívja rá a figyelmet, ahogy mi használók sem gondoltuk soha végig az egyértelműt. Otthonunkat tisztán tartjuk, ügyelünk egyéni higiéniánkra, megválogatjuk ételeinket és közben órákat ülünk egy kis bódéban és inhaláljuk mindazt, ami évek alatt belekerült.

klímatisztítás autóban

Ózonos autóklíma tisztítás

ózonos autó klímatisztítás