Tisztelt Kütyüdoktor!

Ha a nappali menetfényt otthon szerelem be, akkor a vizsgán átmegy az autó, vagy be kell mutatnia számlát a szerelésről? Vásároltam egy DRL-t, de mivel vidéki vagyok, ha akarnám sem tudnám beszereltetni senkivel itt a környéken. Úgy gondolom, hogy nem olyan nagy ördöngösség a mechanikai része, az elektromos bekötést meg levadászom a netről.
Üdv, …

Tisztelt Érdeklődő!

Nem kell bemutatni semmiféle szerelési igazolást, de szigorúan meg kell felelni a vonatkozó előírásnak, amit megtalálhat a mi oldalunkon is (http://www.duett.hu/drl.php).
Amennyiben az elhelyezés megfelel az előírt méreteknek és az elektromos bekötés helyes, átmegy a vizsgán és a közúti ellenőrzésnél sem kell félni.
Nagyon lényeges, hogy az EU előírásaihoz képest hazánkban a nappali menetfény nem üzemelhet helyzetjelzőként! Ezt a funkciót alapból tudhatja a megvásárolt szett és még jól is néz ki, de nem szabad így használni.
Az elektromos bekötés során ne feledkezzen meg a biztosítékokról. Minden olyan helyre, ahonnan áramot csatol le tegyen biztosítékot.
Bármilyen kérdése lenne, hívjon bizalommal, szívesen segítünk. DE. Ne kezdjen bele a szerelésbe, ha nincs elektromos képzettsége. Egy helytelen csatlakozás vagy kábelelvezetés hihetetlenül könnyen okozhat tüzet, vagy hibát az autó elektromos rendszerében, ami súlyos következményekkel járhat.
Üdvözlettel, Kütyüdoki

Nappali menetdény adatok