Tisztelt kütyüdoki!

Tegnap észrevettem, hogy a ködlámpák nem működnek a feleségem autóján. Mivel az egyik lötyögött is kicsit, hát megbontottam a kerékjárati ívet, és ekkor láttam, hogy a ködlámpa kábelei le vannak vágva! Ráadásul mindkét oldalon. Sajnos nem találtam meg honnan vágták le de a sejtésem szerint talán a riasztó beszerelésénél csinálta a szaki… A gép 3 alkalommal is volt autóvillamossági szerelőnél (ez 3 szerelőt jelent) az elmúlt időben, de pl a benzintank kijelző, és a hátsó ablakfűtés azóta nem működik, és persze a riasztó sem…. ( 1 valamit mindíg megcsináltak-cserébe 2 elment.. utoljára a hátsó ajtó elektronikát javították) A ködlámpa viszont fontos lenne.
Kérdésem, hogy mi lenne a legésszerűbb visszakötési mód? A 2 lámpát letestelem és behúzom…de hová? A biztosíték tábláig kéne elhúzni és ott rájönni h melyik volt az eredeti vezeték?
Vagy relé bizti bekötés, és valahogy próbáljam meg az utastérbe áthúzni?(ehhez próbáltam bekötési rajzot találni de sikertelenül) (mivel abban bízok hogy az utastéri részt nem tették tönkre a jóemberek ezért gondoltam a bizt. táblás megoldásra.már ha ez a helyes sorrend… ) Lancia ypsilon 1.2 es 2003-as gépről van szó.
Illetve, a biztosíték táblát könnyű kivenni viszont az alján 2 hatalmas csoki van, ha innen kell a lámpáig vinni a 12V-t akkor itt egyesével kéne próbalámpázni amíg meg nincs a jel?

Remélem sikerült jól leírnom:)

Köszönöm,

Tisztelt Érdeklődő!

Amennyiben gyári a ködlámpa, meg kell keresni, hogy hova tűnt a vezetéke. Nem értem, hogy miért vágták le és miért húzták ki, de inkább a gyári állapotot kell visszaállítani, nem egy új rendszert kiépíteni. A levágott kábel másik fele akár zárlatot is okozhat, hiszen aki ilyen trehány, az nem is szigetel. Nagyon messzire nem vihette a gyári kábelt, hiszen az része az autó kötegének.
Ha újra szeretné vezetékezni a lámpákat, akkor akkumulátorról kell megtáplálni, de a vezérléséhez el kell jutni a kapcsolóig. A kapcsoló egy relét kapcsol, hiszen kis áramú. A relé látja el energiával a ködlámpát, amit az akkumulátorról kap egy biztosítékon keresztül.
Szívesen ránézünk, ha elfárad hozzánk, bár nem teljesen profilunk a ködlámpa, de szerintem tudunk majd segíteni. A kábelezés nem nagydolog, de szerintem csak szakember nyúljon hozzá, mert át kell jutni a motortérből az utastérbe, ki kell találni a kapcsoló bekötését, vezérlését, relézni kell, szóval mégis csak bonyolult lesz a végére.

Üdvözlettel, Kütyüdoki