Tisztelt Kütyüdoktor!

Az egyik kérdésem az lenne, hogy a defa motorfűtő mennyi idő alatt melegíti fel a motort üzemmelegre? A másik kérdés, hogy ezt nekem minden nap be kell dugni, vagy van valami időzítő hozzá, amin beállíthatom, hogy reggel mikor kapcsoljon be?
Válaszát köszönöm.

Tisztelt Érdeklődő!
Átlagos motorméret esetén egy-másfél óra szükséges a megfelelő hőfok eléréséhez. A felfűtés ideje függ attól a víztértől, amelybe a fűtőelem belemerül, ez autótípusonként változó adottság.
Az alap szett nem tartalmaz időzítőt, de természetesen rendelhető hozzá DEFA időzítő, és használható bármilyen egyéb gyártmány, ami alkalmas a fűtőelem áramfelvételét kapcsolni.
Mindenképpen ajánlom az időzítőt, hiszen kinek lenne kedve egy órával indulás előtt kimenni az autóhoz és bedugni a konnektorba.
Ami még nagyon hasznosnak bizonyulhat, az akkumulátortöltő. Ha már úgy is be van dugva az autó, akkor egy beépített, fix telepítésű töltő tartsa szinten az akkumulátort, hiszen nem olyan nagy befektetés. Kapható DEFA és választható egyéb gyártók terméke is. Nem kell nagy töltőteljesítménnyel számolni, mert nem egy teljesen lemerült vagy elöregedett akkumulátort kell alapul venni, hanem a minimális energiahiányt kell pótolni.
Üdvözlettel, Kütyüdoki