Tisztelt Kütyüdoki!

Az lenne a problémám, hogy nem jól szól a rádió az autómban, menet közben gyakran súg, serceg, nem fogja rendesen a rádióállomásokat. Az autó egy 2003-as skoda superb és gyári skoda symphony rádió van benne. A testvérem hasonló korú e46-os bmw-je sokkal jobban fogja a rádióállomásokat. Mi lehet a probléma oka, mit lehetne tenni ellene, és körülbelül mennyi pénzembe kerülne?

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Érdeklődő!

Gyári rádió esetében ellenőrizni kell az antenna állapotát. Az antenna talppontjában van az illesztő erősítő, aminek pozitív tápfeszültségét a rádió az antenna kábelen küldi, a negatívot az antenna felfogatáson nyeri. Ha a felfogató csavarnál kontakthiba alakul ki, akkor nem kap megfelelő tápfeszültséget az erősítő és rossz lesz a vétel. Ha megfelelő a felfogatás, akkor rá kell mérni, hogy megérkezik-e a melegponton a pozitív oldal. Ehhez sajnos meg kell bontani a tetőkárpitot. Ha itt minden jó, akkor ki kell venni a rádiót és asztalon bekötve ellenőrizni. Ez már műszerész munka, nem érdemes otthon nekiállni. Ha hibás a rádió, akkor azt kell javítani.
Az antenna testelése ellenőrizhető, ha középhullámra kapcsolja a rádiót és miközben szól, vagy esetleg nem is recseg, meg kell mozgatni az antennát a talppontjánál fogva. Ha recseg, akkor kontakthiba van. Ha középhullámon meg sem nyekken, akkor biztos antennaproblémával áll szemben, ez a hullámhossz nagyon érzékeny az antennára.

Szívesen ellenőrizzük és megállapítjuk a hibát, az nem kerül pénzbe, a javításról utána tud dönteni.

Üdvözlettel, Kütyüdoki

Autórádió beszerelés