Tisztelt Kütyüdoki!

Rablásgátló/immobiliser beszerelését tervezem. Az InCarBlue bluetooth megoldás nagyon kényelmesnek tűnik. de kicsit tartok tőle, hogy vezetés közben megszakad a bluetooth kapcsolat, pl. az autópályán 140-nél. Mennyire megbízható a rendszer, előfordulnak téves leállások? Vannak telefongyártók/típusok, amihez nem ajánlaná a rendszert? Kb. mennyi idő alatt kapcsolódik a bluetooth? Az InCarBlue néhány üzemmódot max. 2 párosított telefon esetén ajánlja, miért? Én 4 telefont párosítanék (családi autó), mi ennek a hátránya?

Köszönöm

 

Tisztelt Érdeklődő!

Az InCarBlue, mint minden biztonságtechnikai eszközünk, megbízható, körültekintően megtervezett eszköz, ezért került be kínálatunkba. Rablásgátlóként öt darab telefont tud kezelni, a párosított telefonok számát a visszajelző LED gyújtás ráadásakor levillogja, ez azért hasznos, mert, ha valaki az autó tulajdonosának tudta nélkül párosítana fel telefont, azt a tulajdonos azonnal észrevenné.

A kapcsolódás nem foglalja el a telefon Bluetooth szolgáltatásait, az InCarBlue használat közben a telefon Bluetooth azonosítószámát figyeli, így minden Bluetooth eszköz ugyan úgy használható, mint a beépítés előtt.

Ha menet közben valami okból megszűnne a kapcsolat a rablásgátló és a telefon között, akkor elindulna a leállítás folyamata, de ez nem azt jelenti, hogy azonnal leáll a motor, hanem hangjelzéssel jelezné a kapcsolat hiányát, majd szaggatva elvenné az üzemanyagot az autó motorjától, így először erőtlenné válik a motor, majd úgy áll le, mint amikor kifogy az üzemanyag, szép lassan. Egy ilyen esetben a lassú leállítás a vezetésbiztonságot szolgálja, teljességgel, biztonságosan kezelhető. Mindenki szemében egy nagysebességű előzés jelenik meg és a leállítás, mint egy erős fékezés, de közel sem erről van szó, a leállítást a rendszer előjelzi csipogással és a jármű lassan jut el a leállásig, a vezető nem kerül olyan szituációba, ami megrémítené.

Olyan sokféle telefonkészülék van forgalomban, hogy mindegyiket tesztelni lehetetlen, inkább úgy közelíteném meg a kérdést, hogy eddig minden telefonnal együttműködött, nem volt problémánk a párosítással.

A rendszer használatában egy olyan pont van, ami lényeges, amire fel kell készülnie a használójának, az, hogy minden esetben, amikor kiszáll az autóból, a telefonkészüléket magával kell vinni, hiszen a telefon a rendszer kulcsa.