Kedves Kütyüdoki,

Fiat Punto 2 (2005-ös gyártás, 1.2 8v, 60 LE) gyári Blaupunkt CD lejátszós rádiójához szeretnék AUX-IN audio bemenetet készíteni házilag. Több helyen láttam a neten erre a célra alkalmas 3,5 mm-es Jack – DIN (hol kék 8 érintkezős, esetleg sárga 6 érintkezős) fejes kábel 2 dollárért. Igyekeztem a youtube-on is tájékozódni.

Azt szeretném kérni, hogy pár mondatban foglalja össze számomra:
– mi kell hozzá és pontosan melyik érintkezőket (pl. audió: 18-19-20, továbbá esetleg a CD changer IN és OUT tűk, azaz a 13-14 összekötése rövid kábellel???) kell bekötni a DIN aljzat C blokkjából az audió bemenet életre keltéséhez,
– fog-e mindez működni, azaz kiválasztható lesz-e a rádión az AUX bemenet a forrás kiválasztó gombbal (SRC)?

Nagyon köszönöm, ha időt szakít a kérdéseim megválaszolására.

Üdvözlettel,…

Tisztelt Érdeklődő!

Emlékeim szerint a rádió tetejére a gyár felrajzolta a csatlakozó bekötését. Sajnos nem tudom a lábkiosztást, mi mindig gyári csatlakozót használtunk, ami, mint írja nem drága, ezért nincs értelme házilag elkészíteni. Ebben a korszakban a Fiat furcsa gondolatmenete miatt nem lehetett előre meghatározni, hogy működni fog az AUX vagy nem. Volt, hogy bedugtuk a csatlakozót és működött, volt, hogy az autó diagnosztikai programján engedélyezni kellet a funkciót és volt, hogy nem működött, nem is lehetett életre kelteni. Ha a csatlakkozó bedugása után nem megy az AUX, szerintem nem kell foglalkozni vele tovább, nem ér annyit, abban az esetben én egy új rádióra szavaznék, ami persze nem egy egyszerű kábel árát jelenti, nagységrendben 20.000Ft, de nagyon megéri.

Üdvözlettel, Kütyüdoki