Tisztelt kütyüdoktor!

Látom, hogy hűtőládákkal kapcsolatban is lehet kérdezni, az én problémám speciális, amit nem szeretnék részletezni, de egy nagyméretű fagyasztóládára lenne szükség, ami lehetőleg három napot tud működni akkumulátorról. A ládát és az akkumulátort ki kell venni használatkor az autóból, valamint az akkumulátort nem tudom az autóban tölteni, vagy feltölti az autó menet közben (2-300km) vagy azt is ki kell venni töltéshez. Milyen fagyasztóládát és akkumulátort tud ajánlani, ami megfelel a leírtaknak?

Köszönettel, …

 

Tisztelt Érdeklődő!

Szívesen segítek személyesen a megfelelő termékek és megoldás kiválasztásában, itt csak felületesen az eddig leírtakra válaszolok.

Sajnálom, de három nap az nagyon sok lenne egy darab akkumulátornak, bár a hűtő/fagyasztó esetében lényeges üzemidőt jelent, hogy csak szállítunk vele, vagy ténylegesen valamit lefagyasztunk, valamint hol helyezzük el, egy napon parkoló autóban vagy a bokor alatt árnyékban és mennyit nyitogatjuk. A Dometic hűtői nagyon jó szigeteléssel bírnak, ami miatt ritkábban kapcsolgat a hűtés és ezért tovább bírja az akkumulátor. De a három nap, az három nap.

Egy 100Ah-s akkumulátor nagy mérete jelentős súllyal párosul, ezt már nem lehet mobil megoldásként kezelni. Egy autó töltőrendszere nem bírna ki egy plusz 100Ah-s töltést, ilyen felhasználáshoz módosítani kell a töltőrendszert. Kisebb méretben szoba jöhet valamelyik spirálcellás akkumulátor, de ezeknek erejük inkább a leadott áramerősségben rejlik, nem a kapacitásban, így méretet spórolhatunk, de súlyt vagy energiatöbletet nem nyerünk.

Dometic PLB-40 akkumulátor, Dometic CoolFreeze CFX-40 hűtő, 40 óra üzemidő. – ez volt a teszteredménye, ami rendkívülinek számít, de még mindig a három nap alatt vagyunk viszont elértük a határt akkumulátorból, innen már csak többszörözni lehet az akkumulátor darabszámát, amit a felhasználás megkíván.

PLB-40 – rendkívül kis méret, kis súly, gyors töltés, nagy kapacitás és a tisztaság a mobilitás mellett. 40Ah / 500Wh, tölthető az autó 12V vagy 24V-os rendszeréről, AC 230V-ról vagy napkollektorról. Speciális felépítésű, élettartama kb. négyszerese a közismert litium-ion akkumulátornak.

Egy esetleges személyes találkozó alkalmával pontosíthatjuk a felhasználást, amiből ki lehet kalkulálni, hogy a hűtőnek mennyi a gyakorlati üzemideje, így megtudjuk, hogy az akkumulátor meddig tudja kiszolgálni és szükség van-e második akkumulátorra vagy egyéb műszaki kiegészítésre.