Üdv !
Olyan kérdésem lenne hogy Skoda Octavia 2 Fl ben rádio cserén gondolkodom (gyári Stream rádiot ) valami multimédiásra amiben van usb és egyebek . Az autoba gyárilag van bluetooth os telefon kihangositó és tolató radar . Hogyan lehet megoldani hogy mindez müködjön az új fejegységel . És ön milyen fejegységet javasol hozzá .

Üdvözlettel :..

 

Tisztelt Érdeklődő!

Két készüléket ajánlok, az egyik teljesíti minden elvárását, míg a másik kompromisszumot tartalmaz, de árával és szolgáltatásaival enyhítheti ezt a csalódást.

A Pioneer AVIC-F980DAB készüléke rendelkezik CAN-bus csatlakozással, amihez a Pioneer CD-SVW-UAR.AE igen érdekes elnevezésű modult csatolva megjeleníti a kijelzőjén a radart, a klímát és az ülésfűtést. Ez a megoldás csak a 2011-13 közötti Octavia II-be használható, a korábbi modellek nem tudnak a rádió számára használható információt adni, azoknál nem tudjuk megoldani a kijelzést.

A gyári Bluetooth megszűnik a gyári rádió kiszerelésével, de helyette a Pioneer hoz magával Bluetooth kompatibilitást, ami kiváló és jól kezelhető minden telfonnal.

A szereléshez szükség lesz egy illesztőre, ami a gyári rádió helyét alakítja át szabványos dupla DIN méretű hellyé.

A rádió és a CAN-busz modul 339.000Ft, a beszerelőszett 24.000Ft bruttó, a szerelés 35.000Ft.

Az AVIC-F980DAB a Pioneer legnagyobb tudású készülékeinek egyik, a navigáción keresztül az összes olyan szolgáltatást és hangminőségjavító megoldást tartalmazza, ami ma ismert és szóba jöhet. Mindemellett a kompatibilis autótípusokkal VW, Ford, PSA… együttműködik és teljesen gyári jelleggel illeszkedik a műszerfalba.

Sajnos a nagyobb horderejű szolgáltatások ehhez a készülékhez vannak hozzárendelve, így ha kisebb keretből kell megoldani a fejegység cseréjét, a gyári kijelzésről le kell mondani és nagyságrendet lehet ugrani árban. A Pioneer MVH-AV290BT navigáció és CD mechanika nélküli, de általam nagyra tartott készülék. Ára 74.900Ft, amihez egy kormány távkapcsoló illesztő modul és az említett rádió illesztő keret szükséges a beépítéshez. Ez egy nagyon jó hangú készülék, ami fogad tolatókamerát, USB eszközt, Bluetooth-on csatlakozik a telefonhoz, kihangosítja a beszélgetést és lejátssza a telefonon tárolt zenéket. Nagyon jó árú, jól kezelhető és szép készülék.

Üdvözlettel, Kütyüdoki