Tisztelt kütyüdoktor!
Egy 2013-as (facelift előtti) Octavia III (5E, 1.4 TSI, Elegance) tulajdonosa vagyok. Az autó Bolero típusú gyári érintőképernyős infotainment rendszerrel rendelkezik. Szeretnék tolatókamerát beépíteni, de mindenképpen olyan megoldást keresek, amely a gyári képernyőn jeleníti meg a képet. A márkaszervíz szerint ez csak a fejegység cseréjével kivitelezhető, mely alaphangon fél millió forint. Igazuk van ebben? Némi keresgélés után találtam olyan adaptereket, melyekkel külső videójelet lehet csatolni fejegységekhez. Kérdésem leginkább az lenne, hogy Önök szerint beszerelhető-e úgy kamera ebbe a kocsiba, hogy ne kelljen külön kijelző (esetleg olcsóbb új fejegységgel), és ha igen, ki vállal ilyesmit?
Szükség esetén természetesen alvázszámot tudok küldeni.
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Péter

Kedves Péter!

A gyári megoldás valóban a fejegység cseréjét kívánja, ami valóban magas anyagi befektetést igényel.

Utólagos modul kapható ehhez a fejegységhez, ami szabványos videóbemenetet ad és ráköthető tolatókamera is. Semmiképpen nem javaslom, hogy neten keressen és rendeljen modult, mert, ha valami oknál fogva nem működik, annak nincs visszaútja.

Az utólagos modulok távol-keleti gyártmányok, nem mondom, hogy 100%-osan biztos a kompatibilitás, de ha működik, akkor már megbízhatóan működik. A tolatókamera bemenet mellett még egy szabványos videóbemenettel rendelkezik, amire csatolható minden szabványos videókimenettel rendelkező eszköz, mint DVD lejátszó, TV tuner… Nálunk nagyságrendileg 160.000Ft beépítve a modul és a kamera.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu