Tisztelt Kütyüdoktor!

Fedélzeti kamerát szeretnék vásárolni, de segítségre van szükségem, ön szerint melyiket válasszam?

Tisztelt Érdeklődő!

A kínálat óriási és az olcsóbb szekcióban gyorsan változik, így azt nem lehet követni. Mi Garmin, Kenwood és Pioneer menetrögzítő kamerákat forgalmazunk, ezekből tudok ajánlani. A távol-keleti termékek között nincs típusismeretem, viszonylag sokat szerelünk belőlük, Ügyfeleink hozzák, de szinte mindegyiknek más a típusa. A tapasztalat, hogy ezek a készülékek is jók, de képminőségük tükrözi árfekvésüket és számomra egy biztonsági eszköz esetében ez nem túl jó paraméter.

A Garmin, Kenwood és Pioneer esetében úgy gondolom, hogy mindenki válassza azt, amelyik jobban tetszik, hiszen a képrögzítést, minőséget és megbízhatóságot figyelembe véve mindegyik kiváló és tökéletesen megfelel. A Garmin állóképe jobb, mint társaié, mert MJPEG-ben rögzít, ami jobban fogyasztja az SD kártya tárterületét, de van miből. Ez a formátum állóképeket rögzít és abból alkot mozgóképet, így egy kiragadott pillanatkép sokkal tisztább, élesebb, mint a videoformátumok pillanatképe. A Kenwood polarizált szűrőt használ, ettől csillogásmentes lesz a felvétel, nagy valószínűséggel nem lesz olyan részlet, rendszám, arc, amit felismerhetetlenné tenne a napsütés például. A Pioneernak van szabványos videokimenete, ami csatlakoztatható nagyobb monitorhoz, ez főként teherautókon lehet hasznos szolgáltatás.

Mindez minimális különbség a termékek között, ezek a tradicionális márkák minden darabja tökéletes képet ad. A távol-keleti menetrögzítő, fedélzeti kamerák általában jók, de soha nem lesz hozzájuk terméktámogatás és én a kamerát biztonsági eszköznek sorolnám, amire lehet, hogy soha nem lesz szükség, de, ha mégis, akkor nem engedhető meg semmiféle működési rendellenesség.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu