Mint minden évben, most írok róla, mert nagyon kevesen foglalkoznak vele, nem is tudnak róla, pedig nagyon fontos. Az autó klímaberendezését legalább évente ki kel tisztítani, fertőtleníteni.

Mivel honlapunkon már elég hosszan kifejtettem az autóklíma tisztítás szükségességét, csak pár mondatban hívom fel a figyelmet.

Amikor klímát használunk, a berendezésben lecsapódik a levegőben lévő pára és ez a víz egy csövön keresztül alul távozik az autóból. Amikor kikapcsoljuk az autóklímát, leállítjuk az autót, a rendszer nedves marad, pangó víz formájában a szellőzőrendszerben marad, jó esetben hamar kiszárad. Sajnos általában nem áll fenn a jó eset és a nedves rendszerben poshadó víz kiváló táptalajt ad baktériumok, vírusok, gombák és penész megtelepedésére. Az autó légcsatornáiban tenyésző dolgok az ember számára károsak, komoly betegségek, légúti fertőzések előidézői. Legyinthet rá bárki, de előtte kérdezze körbe ismerőseit és megbizonyosodhat arról, hogy közeli ismeretségében is talál olyan embert, aki súlyos következményeket élt át a klímaberendezés karbantartásának hiánya miatt.

Az autóklíma tisztítást otthon is elvégezhetjük, de gépjármű esetében csak gáznemű tisztítást alkalmazzanak, a kereskedelemben kapható habok az autóban jelentős kárt okoznak. Aki nem tud/akar ezzel otthon foglalkozni, az látogasson el hozzánk és mi ózonnal fertőtlenítjük az autó belső terét, a klímát és a légjáratokat. Természetesen ezzel egyidőben cseréljük a pollenszűrőt.