Tisztelt Kütyüdoki!
(2003 VOLVO S40 2.0) Utólag beépített tolatóradar

Tegnapi nap folyamán beadta az unalmast a tolatóradarom és a tolatólámpák is. Laikus vagyok de gondolom hogy a kettő össze van kötve mivel a lámpában az izzóknak semmi baja nincsen. Amikor beraktam tegnap az autót rükvercbe nem működött se a radar se a lámpa csak ha egy kicsit megnyomtam lefelé a váltót akkor kezdett el működni. Na a mai napra már ezzel a módszerrel sem működik.
Illetve a tegnapi napon ezekkel a problémákkal párhuzamosan feldobta a check engine hibakódot is az autó.
Esetleg összefügg a két dolog?

Kedves Érdeklődő!

Mivel a váltókar mozgatására megjavult, én a tolatókapcsolóra gondolnék, de lehet félrevezető a pillanat. Elsőként a tolatólámpán ellenőrizném a pozitív 12V –ot, ha nem mérhető, akkor a biztosítéktáblában ellenőrizném a biztosítékot. Ha kiégett, akkor cserélni kell, de csak és kizárólag ugyan arra az áramértékre, nagyobbat még próbára sem szabad betenni. Ha az új biztosíték is kiég, akkor szerelőhöz kell fordulni, mert nagyobb a baj.

Amennyiben a tolatólámpán mérhető a pozitív 12V, akkor valóban összefüggés lehet a váltókar mozgatásával és a tolatókapcsolót kell ellenőrizni, de ez már ismét szakember dolga, mert nem olyan helyen van, ahol hozzáférhetnénk.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu