Kedves KütyüDoki,

tetőmonitort szeretnék beépíteni az autónkba, hozzá pedig szükségesek a fejhallgatók. Létezik olyan fejhallgató, ami nem csak infra jelet fogad (hanem mondjuk bluetooth jelet is), hogy máshol is fel lehessen használni? Esetleg létezik olyan tetőmonitor, amit nem csak infrás fejhallgatóval lehet hallgatni?

Milyen általános tanácsai vannak ezen a szűkülő piacon?

Köszönettel, üdvözlettel:
Gábor

Kedves Gábor!

Ez valóban egy szűkülő vagy inkább bezáródott szegmens. A tabletek megjelenése teljesen elsorvasztotta a monitorok és médialejátszók utasszórakoztató rendszereit, okafogyottá tette a roppant drága tetőmonitort, amit nem is fejlesztett tovább egyetlen gyártó sem.

Lebeszélem róla.  A kínai névtelen tetőmonitorok vacak termékek, a neves gyártók példányai pedig drágák és öt-tíz éves tervezést és technológiát képviselnek. Bár a tetőbe süllyesztett, valóban esztétikus és praktikus megoldást nem tudják, de egy tablet az első ülés fejtámlája mögött sokkal több szolgáltatást és lényegesen jobb képminőséget produkál. Megfelelő minőségű fejtámlára szerelhető tartókonzolok kaphatók, amik stabilan rögzítik a tabletet, ami általánosságban már minden háztartásban megtalálható. Mivel mindennapi használati tárgy, rajta vannak a személyes kedvencek, mint zenei, mint képanyagban és az online szolgáltatásoknak köszönhetően minden elérhető rajta. Ha utasszórakoztató rendszert kell ajánlanom, én a tabletes megoldást ajánlom és ehhez csatlakoztatható mindenfajta fej és fülhallgató.

Ha a tetőmonitor a favorit, akkor Alpine gyártmányban kell tallózni, mert ez a legjobb minőség. Fontos a megbízhatóság, mert a felszereléséhez meg kell vágni a tetőkárpitot így a folyamat nem visszafordítható, egy esetleges meghibásodás során a javításhoz bonyolult bontás szükséges. Sajnos infrás és rádiófrekvenciás fejhallgatóval működik csak együtt, ami nem alkalmas semmi másra, nem tud Bluetooth kapcsolatot.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu