2008-as,1,3 as opel corsa világítása úgy van megoldva,hogy ha ráadom a gyujtást,vagy a helyzetjelző,vagy a tompított világít,attol függ hogy milyen állásba van a kapcsoló.Ilyen esetbe hogy lehet bekötni a nappali menetfényt?

Tisztelettel

Tisztelt Érdeklődő!

Azt, hogy hogyan működik az autó világítása Opel szerviz programból tudja konfigurálni, ez attól függ, hogy melyik piacra szánták az autót.

Mivel a  nappali menetfény beépítésének szabálya nem tér ki arra, hogy az utólag beépített DRL mellett világíthatnak-e a helyzetjelzők, tehát, ami nincs tiltva azt szabad, bekötheti ebben a formában is.

A lényeges kitétel, hogy a nappali menetfény kapcsoljon fel, amikor a gyújtást ráteszi a járműre és kapcsoljon le, ha a tompított világítást felkapcsolja, mindemellett arra is kitér, hogy utólag beépített nappali menetfény nem világíthat a tompított mellett fél fényerővel sem, amit a gyárilag szerelt testvérei megtehetnek.

6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet

(3) A nappali menetjelző lámpák elektromos kapcsolásának olyannak kell lennie, hogy a lámpa automatikusan bekapcsolódjon, ha a motorindító kapcsoló a motor indítására kész állapotában van, de – kivéve a 42. § (5) bekezdése szerinti esetet – automatikusan kapcsolódjanak ki, amikor a fényszórókat bekapcsolják.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu