Tisztelt Kügyüdoki!

Motorfűtés kapcsán szeretném segítségét kérni.

Jelenleg egy 2007-es, 136 LE, 2.0 HDi Peugeot 307 gépjárművem van.
Sajnos jelenlegi munkahelyem meglehetősen közel van, pontosabban 7,5 km-re. Ez alatt a rövid táv alatt sajnos az út végére sem képes felmelegedni a hűtővíz (nem, hogy a motorolaj), így esélyem sincs üzem meleg állapotban használni.

Pontosan ezért erősen gondolkodok egy DEFA állófűtés beszereltetésén.
Ezzel kapcsolatban két kérdésem is lenne:
-Ennél a motornál milyen hűtőfolyadék és motorolaj fűtés valósítható meg? (Közvetlen, kontakt vagy egyik sem?)
-Valamint mi történik abban az esetbe ha túl sokáig megy a motorfűtő? Van esetleg beépítve biztonsági hőkapcsoló vagy felforralja a vizet? (Esetleg még rosszabb?)

Valamint, bár reggel munkába menet van lehetőségem a 230V-os állófűtés alkalmazására, viszont visszafelé erre már nincs lehetőségem.
Láttam olyan „fűtésgyorsítókat”, melyek 12V-ról működnek járó motor esetén és a kis vízkört melegítik, ezáltal elősegítve a motor bemelegedését, valamint az utastérbe jutó levegő is hamarabb melegedik.
-Esetleg van ilyen megoldás a DEFA kínálatban?

Tudom a DEFA állófűtés kiegészíthető elektromos utastér fűtéssel, viszont ahhoz is 230V-os hálózatra lenne szükségem, valamint mivel kétzónás digitális klíma van a gépjárműben komfort szempontjából is jobb lenne ha a kisvízkör lenne melegítve mint az utastér.

Köszönettel …

Tisztelt Érdeklődő!

Háromféle motorvariáns van a 2.0 Hdi-n belül. A megfelelő megoldás kiválasztásához tudnunk kell a motorkódot, illetve az olajteknő típusát (alu / lemez).
Mindhárom DEFA fűtőelem kontakt rendszerű, de az egyikhez alternatívaként van folyadékos lehetőség is.
A fűtőelem méretezése miatt nem képes felforralni a vizet vagy túlmelegíteni az olajat, így csak szinten tartja az elért hőmérsékletet, ha hosszabb ideig marad bekapcsolva.
A 12V-os rendszerrel sajnos nincs tapasztalatom, de régen létezik, szerelik, használják. Ha csak műszaki paramétereit vizsgáljuk, a 12V-ról kinyert teljesítményt én kevésnek tartom, hosszú ideig kell működtetni, hogy valós eredményt érjen el az ember, de ismét hangsúlyozom, nincs vele semmiféle gyakorlati tapasztalatom.
Üdvözlettel, Kütyüdoki