Tisztelt Kütyüdoki!
2009-es (Mk4-es) Mondeomba szeretnék multimédiás fejegységet. A korábban használt, céges, 2016-os évjáratú Insignia i-Link rendszeréhez hasonlót szeretnék, azaz olyat, ami Apple CarPlay képes, illetve navigációs. A kérdésem, hogy a nem gyári fejegységek esetében megoldható-e a gyári Ford Convers+ rendszerrel, illetőleg a kormányon lévő kezelőgombokkal való összehangolás vagy ilyen esetben két, egymástól „független” rendszer fog működni az autóban? Plusz a Mondeo fejegység nem szabvány (azaz nem a 2 dines téglalap) formája esetén milyen módok léteznek az „utólagos” multimédiás fejegységek beszerelésére? Esetleg az egyetlen megoldás egy bontott, navis fejegység beszerzése?
Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Érdeklődő!

Létezik aukciós oldalakon olyan kínai fejegység, ami kifejezetten ide lett tervezve és gyönyörűen beleillik a gyári helybe. Az illesztéssel mechanikusan nincs probléma, de a készülék működésével annál több. Ne vegyen senki ilyet, semelyik autótípusba, ezek nem működnek. Természetesen a kedvező ár is ezt támasztja alá, de az ember esendő és azt gondolná, hogy annyira rossz nem lehet, pedig de.

A Pioneer AVIC-F980DAB típusszámú készülék rendelkezik CAN-bus modul fogadási lehetőséggel, amit egy, az adott autótípushoz való CAN modullal kiegészítve átveszi az autó rendszeréből a klíma, a tolatóradar és a parkszenzor kijelzését, ha azt a gyári rádió is tudta. Ha nem tudta, akkor a FORD szervizzel kell konzultálni, hogy az autó rendszerében engedélyezhető-e ez a szolgáltatás. Bár az előbb említett kínai készülék és a Pioneer megoldása között óriási anyagi különbség tapasztalható, megjegyezném, hogy nem a Pioneer a drága, hanem a kínai az indokolatlanul olcsó a műszaki megoldást és tartalmat tekintve. Jelenleg a Pioneer készüléke akciós, ezt csak megjegyzem.

Üdvözlettel, Kütyüdoki