Tisztelt Kütyüdoktor!

Nem mindenkinél de szerintem elég sok autós társamál előfordul, hogy valamilyen okból a 12v szivargyújtó vagy az usb aljzat már nem elég az autóba. Sokszor előfordult már velem, hogy kellett volna egy hálózati csatlakozó, főleg hosszabb utaknál. Tudtommal erre találták ki az invertert, amin én is nagyon elgondolkoztam. A probléma az, hogy kismillió féle és teljesítményű létezik a piacon, nem is beszélve a minőség és az árbeli különbségekről. Szerettem volna informálódni ezzel kapcsolatban de még egy átfogó cikket sem találtam ebben a témában.
Szeretném megkérni önöket, hogy segítsenek ezzel kapcsolatban eligazodni!

Én leginkább laptop, drón és egyéb hasonló eszközök töltésére használnám.

Válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlettel …

Tisztelt Érdeklődő!

Valóban nagy a szórás az inverterek választékában. Több próbálkozás után, évekkel ezelőtt mi a Dometic márka mellett döntöttünk, ami az autós kiegészítők között az egyik legjobb. Ára reális. Nem olcsó, de ebben az esetben is fordítva szoktunk gondolkodni, mert nem a jó a drága, hanem a vacakot adják olcsón. A műszaki tartalom a Dometic árát támasztja alá, megbízható, tele van mindenféle védelemmel, ami magát az invertert, akkumulátort és a kimeneti eszközöket is megvédi.

Bár a töltők általában az olcsóbb trapézos inverterről is üzemelnek, de bármiféle felhasználásra kell én mindig szinuszos invertert ajánlok, a tapasztalat szerint később mindig megbánja aki nem azt választja. Amikor bekerül az autóba az AC 230V, egyre több alkalmazás jut a felhasználó eszébe és ilyenkor jön korlátként a nem szinuszos megoldás, szóval érdemesebb a teljes megoldást választani.

Természetesen vannak nem oly komoly márkák is, de típusaik viszonylag hamar cserélődnek, ezért nem lehet igazán tesztelni, hiszen mire megtalálja az ember, hogy melyik is a jó, már nem lehet kapni, újabb típus van helyette, ezért ha névtelen termékek közül választunk szerencse kell ahhoz, hogy megtaláljuk a megfelelő minőséget. Ha azt vesszük alapul, hogy miket dugunk bele és egy meghibásodás esetén a tönkretett eszközök mekkora anyagi kárt jelentenek, akkor értelmet nyer a drágábbnak tűnő, de biztos műszaki tartalommal felvértezett inverter.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu