Tisztelt Kütyüdoki!

A Totalcar oldalon talált egyik cikk adta az ötletet, hogy megkeressem.
Ezév februárban vásároltam egy új Kia C’eed Kombi JD típusú autót, amelybe gyári tetőablakot is rendeltem. így összesen 5 mozgó ablak van az autóban.
Minden ablak elektromos motorral szerelt.
De emellett szeretnék utólagosan ablakzáró/emelő modult beszereltetni. Hiányzik mert az előző autómban megszoktam.
Az interneten töltött órák alatt sajnos nem találtam megfelelőt. Vagy csak 4 ablakig képes kezelni vagy a felhívott fél közölte velem, hogy ebbe a Kia típusba ne is álmodjak róla, hacsak nem márkaszervízben szereltetem be.
Illetve volt egy két modul ami esetleg jónak tünt, de az ára túl alacsony volt ahhoz, hogy jó legyen (4000 HUF)

Az auto szabadkezes rendszerű, tehát a központi zárat az ajtón levő gomb megnyomásával használom, nem kulccsal. Természtesen a távirányítós opció is megvan, de azt nem használom. Nem tudom, hogy a szabadkezes változat befolyásol e bármit de gondoltam fontos lehet.

Az autó garanciális, így semmiképpen nem szeretném ezt befolyásolni.

Amennyiben tudna segteni bármilyen konkrét terméket ajánlani amely képes 5 ablakot kezelni, vagy beszerelő műhelyt/szakembert (önök esetleg a Duett-nél?)aki ezzel goglalkozik, nagyon megköszönném.

Üdvözlettel,…

Tisztelt Érdeklődő!

Ha a kulcsot elfordítja zárás irányba az ajtózárban és elfordítva tartja és az ablakok elindulnak felfelé, tehát automatikusan bezárnak, akkor megoldható az ablakemelés. Az Ön autójában, mint egyre több autóban automata ablak van, legalább a bal első ajtóban. Ez azt jelenti, hogy elegendő egyet húzni az ablakemelő kapcsolón és magától lemegy, esetleg felmegy az ablak. Sajnos ezt a funkciót bonyolult elektronika működteti és az ilyen ablakhoz nincs modul. Általában az automata funkciónál az elektronika az emelőmotor fordulását számolja, ebből tudja, hogy mennyit ment le az ablak és mennyit kell majd visszaemelnie. Ha egy utólagos modullal bezárjuk az ablakot, az elektronika nem tudja értelmezni az ablak helyét és lebutul. Ha szán rá időt, szívesen megnézzük a lehetőséget, ez csak negyed órájába kerül. Ha látjuk, akkor meg tudjuk mondani, hogy megoldható-e és, ha igen, akkor milyen módon, mennyiért.

Üdvözlettel, Kütyüdoki