Tisztelt Doki!

Van egy tíz éves Seat Leonom, amibe Önök szereltek egy immobilisert, amikor átvettem az autót. Az elmúlt fél évben egyre többször fordul elő, hogy próbálnék indítani, de vagy csak kattog az önindító, vagy nagyon nehezen forgat, azután napokig semmi baja. Kérdésem az lenne, hogy okozhatja-e az immobiliser a hibát vagy inkább az önindító öregedett el? Meg tudják e nézni és be kell e jelentkezni egy ilyen megnézésre önökhöz?

Tisztelettel XXX

Tisztelt Érdeklődő!

Egy telefonos egyeztetés mindenképpen szükséges, hogy legyen idő az átvizsgálásra. A hibát okozhatja az immobiliser, hiszen akármennyire is túlméretezett minden blokkolás, ami elromolhat az el is romlik. Kicsit ellentmond az immobiliser hibának, hogy néha nehézkesen forgat az önindító. Az immobiliserben a blokkolást relék végzik, amik, ha elromlanak, akkor nem kapcsolnak, tehát egyáltalán nem forgatna az indító motor, nagyon ritka, hogy átmeneti ellenállással ég be ilyen nagy áram kapcsolásánál.

Átvizsgáljuk és, ha nem jelentkezne nálunk a hiba, mert sajnos ilyen rendszeresen előfordul, akkor átkötjük a blokkolást és egy pár nap alatt kiderül, hogy jelentkezik újra vagy nem. Ha jelentkezik, akkor az önindító a ludas.

Üdvözlettel, Kütyüdoki