Tisztelt Kütyüdoki !
A Getronic GT 814 riasztó a nyitás gombra szirénázni kezd, nem nyit. Eddig ilyen jelenség nem történt. A riasztó a tartalék, GT 887 távirányítóval tökéletesen működik. Elképzelhető távirányító hiba? Esetleg mi lehet a probléma és annak megoldása? A távirányító újra tanításával már próbálkoztam.
Érdeklődni szeretnék, hogy a GT 814 típusú gépjármű riasztóhoz a GT 887 típusú, 3 gombos távirányító elérhető e még? Esetleg van megoldás a helyettesítésére?
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel: …

 

Tisztelt Érdeklődő!

A távkapcsolóban a kapcsolók egy mátrixba kötött áramkört képeznek, aminek egyetlen szálának szakadása felborítja a rendet és azután a nyomógombok bármit csinálhatnak, szerintem ez történt. A távkapcsoló nagyon jó eséllyel javítható, fáradjon el hozzánk és megpróbáljuk. A javítás nagyságrendileg 4.000Ft, ha sikerül és semmibe nem kerül, ha nemsikerül. Érdemes javítani, mert teljes értékű lesz a végeredmény, kollégám nem javítja meg, ha olyan hiba áll fenn, amit nem lehet százszázalékosan orvosolni. Ilyen, ha beázott az áramkör. Amikor víz, nedvesség kerül egy elektronikába, az elektromossággal találkozva azonnal elindul egy bontási folyamat. Az áramkör réz fóliája megszakad, amit össze lehet kötni, de azon részek, amik még nem szakadtak meg, de elvékonyodtak egy két nap használat után okoznak problémát. Beázott készüléket nem javítunk, mert újból elromlik, de ha csak egy alkatrészt kell cserélni, az tökéletes lesz.

Az új távkapcsoló 7.000Ft, meg tudjuk rendelni.

Üdvözlettel, Kütyüdoki