Üdvözlöm, abban kérném a segítségét miért van az hogy adott egy golf4, nem volt benne gyári antenna már, lett bele rakva egy elég komoly+ van egy alpine fejegység de valamiért nagyon serceg a szerelő szerint azért mert túl erős az antenna erősítője össze szed minden zörejt  és főleg a rádio88-nál lehet hallani. Van ebben igazság?

Tisztelt Érdeklődő!

Nincs. Az autó antennája, ha jól van beszerelve és nem után gyártott gyenge minőség, akkor annak rendesen kell fogni az adókat és nem szed össze zavart. Olyan létezhet, hogy Ön olyan helyen lakik, ahol bizonyos adók térereje gyenge, így a vétel is gyenge minőséget produkál, suhog, el-eltűnik. Ha ez az eset áll fenn, akkor arról Ön tud, hiszen nem csak ebben az autóban, hanem minden autóban ez a helyzet a környéken. Zavart okozhat, ha az autó antenna felfogatócsavarja nincs rendesen meghúzva, vagy a csavar nem érintkezik rendesen a karosszériával. Ezen a felfogatócsavaron keresztül kap negatív tápfeszültséget az antenna talpponti erősítője.

Ha picit korrodált vagy a csavar alatt festék van, akkor tápfeszültség nélkül nem tud megfelelően működni az erősítő és zaj, zavar lép fel. Hasonló jelenség fordulhat elő, ha a beszerelésnél sérül a kábel, vagy a csatlakozó. Mérni kell és a mérés eredménye megmutatja a hibát. Természetesen lehet rossz a rádió is, hiszen ami elromolhat, az el is romlik, ezt is ellenőrizni kell. A rádió antennacsatlakozójába be kell dugni egy kb. egyméteres kábelt. Ha ezzel jól foghatóak az adók, akkor jó a rádió. Üdvözlettel, Kütyüdoki