Tisztelt Cím!

Ford Focus MKIII típusú 2012-es gyártási évű gépjárművem van,
2 problémával fordulok Önökhöz:
Nem tudom beállítani az ablakmosó fúvókát, mivel a tűvel beállítás ezen az autón nem lehetséges. A fúvóka kialakítása (magát a fúvóka csövét nem látni, egy függőleges résen keresztül porlaszt, legalábbis én ennyit látok) nem olyan amelyet így állítani lehetne. Más típusok estén oldalt a fúvókán csavarhúzóval állítható azonban ezen ilyen lehetőség sincs. Kérem tájékoztassanak, hogy lehet ezt szakszerűen megtenni. Jelenlegi beállítással nagy sebesség esetén – gondolom a menetszél miatt – csak a szélvédő aljára hordja fel az ablakmosó folyadékot.

A másik problémám a kezelési útmutatóban foglaltakkal ellentétben – a motor leállítását követőn kb 1 óráig működik a rádió ha nem kapcsolják le – ha leállítom az autót akkor 2-3 perc után a rádió kikapcsol és nem is tudom vissza kapcsolni. Egyébként a rádió jól működik. Kérdésem, hogyan tudom leállított motornál visszakapcsolni, vagy a működési időt hosszabb intervallumra beállítani a leállítást követően.

Segítségüket előre is köszönöm!

Tisztelettel:

Tisztelt Érdeklődő!

A fúvóka beállítását nem tudom, az nem elektromos kütyü, nem értek hozzá, de a rádió az igen. A hiba az akkumulátor öregedésére utal. Az autó energiagazdálkodása érzékeli, hogy az akkumulátor hamarabb ejti a feszültségét és ezért hamarabb kapcsolja le a rádiót, mint az autó szempontjából fölösleges fogyasztót. Minden elektromos szerviz rendelkezik akkumulátor teszterrel, ami egy perc alatt jó közelítéssel megmondja, hogy milyen állapotú az akkumulátor. Méresse meg és szükség esetén cserélje vagy, ha még az akkumulátor alkalmas rá, akkor egy regenerálással javítható az állapota. Mérés nélkül ne cserélje, mert ez csak egy lehetséges ok, amit egy műszer mérési eredménye alátámaszthat.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu