Kedves Kütyüdoki!

Nemrég vettem külföldről egy autót, amelynek piaci értéke nem túl nagy (15 éves autóról van szó), viszont van pár olyan speciális tulajdonsága, amely számomra rendkívül értékessé teszi (üzemanyag, ülések száma és elhelyezkedése, felszereltség, stb). Magyarországon rendkívül ritka autóról van szó, és azt hallottam, hogy éppen emiatt előszeretettel lopják.

Szeretnék elérhető árú, viszont valamelyest hatékony lopásvédelmet az autóba. Nekem a “megtérítjük az autó piaci árát lopás esetén” típusú garancia nem megoldás, hiszen az autó számomra sokkal többet ér (ritkaság, utánajárás, külföldi hercehurca stb.), mint a piaci értéke. Amire gondoltam: indításgátlás, rablásgátás, valamiféle nyomkövetés, esetleg telefonos értesítéssel kombinálva.

Eddig csupa olyan autóm volt, amiért nem lett volna olyan nagy kár, ha ellopják, őt viszont eléggé féltem. Kérdésem, hogy milyen megoldás(oka)t tud ajánlani? 100-150 ezer forint a keret (de nem dőlök kardomba, ha nem sikerül kimeríteni…).

Nagyon köszönöm válaszát:…

 

Kedves Érdeklődő!

Minden felsorolt igényre létezik megoldásunk.
A féltett autóba alapként ajánljuk az autóriasztót, rablásgátlóval és sebességváltó zárral. Ez a hármas, aminek áthatolása utcán lehetetlenül sok időt venne igénybe, így, ha kimondani nem is merném, hogy lophatatlan, de elé valószínűtlennek tartom. Ebben a kiépítésben az egyetlen gyenge láncszem a váltózár. Nem a biztonsági szintjével van baj, hanem a használatával. Ez az eszköz, ami a legjobban függ az emberi tényezőtől. Az autóriasztót nem felejtjük beélesíteni, mert az zárja a központi zárat. A rablásgátló automatikusan élesedik, de a váltózárnál sokszor odaül az ördög az ember vállára, hogy csak egy percre ugrok be valahova, addig nem zárom le.
A GSM felhasználására két megoldás is létezik. Van GSM átjelzőnk, ami felhívja a tulajdonost riasztás esetén, aki egy blokkolás parancsot is ki tud adni SMS-ben, ettől leáll az autó. A nagyobbik testvér GPS koordinátákat is tud küldeni, ez kompatibilis pl. a Google térképpel, így az autó helyzetét is megtudhatjuk.

Az autóvédelem kiépítése eléggé szerteágazó lehet és ezt mind leírni elég hosszú lenne. Kérem, keressen fel minket személyesen és szívesen segítünk, természetesen árakkal alátámasztva. A www.duett.hu oldalunkon tájékozódhat a lehetőségekről, és itt kiemelném a Blue 16 védelmi rendszert. Igaz, ez a rendszer költségesebb, mint az Ön által megszabott keret, de érdekességnek és lehetőségnek jól jöhet.

Üdvözlettel, Kütyüdoki