Kérjen ajánlatot

Segítünk a megfelelő tempomat kiválasztásában.

 

Jellemzők

Beépítve, bruttó 178.900Ft-tól 

- sebességtartás
- sebességmemória
- beállítható sebességlimit
- gyorsítás, lassítás
- kuplung, fék feloldás
- CAN-bus koompatibilis

tempomat, tégla

rövid leírás:

A tempomat egy sebességtartó elektronika, ami 40km/h sebesség felett bekapcsolható és a gázpedál nyomása nélkül megtartja a gépkocsi sebességét egyenes úton, lejtőn és emelkedőn. A tempomat használatakor lehetőség van a sebesség finomszabályozására a kezelőszervről, és lehetőség van egy adott sebességérték memorizálására, hogy egy lassítás, vagy gyorsítás után az elektronika visszaállhasson. Biztonságunkat és a kényelmes kezelést szolgálja, hogy a kuplung, vagy a fékpedál megnyomása kikapcsolja a tempomatot. A tempomat túl azon, hogy roppant kényelmes, adott esetben, egyenes, nagyobb emelkedők nélküli úton jelentősen csökkentheti az autó fogyasztását.

A jármű műszaki megoldása szerint háromféle tempomatot kínál vásárlóinkak, amelyek műszaki megoldásukat tekintve jelentősen eltérnek egymástól, de használatuk, szolgáltatásuk az autó vezetőjének szemszögéből azonos.

Univerzális tempomat

Hagyományos elektromos rendszerű gépkocsikhoz készült tempomat, segítségével szinte bármilyen mechanikus gázpedállal szerelt autóba lehetséges az utólagos sebességtartó elektronika beépítése. Az univerzális tempomatok "lelke" és megkülönböztető ismérve a gázadagolást szabályozó működtető mechanika, azaz a "szervó", amely lehet vákuumos, vagy elektromotoros.

Típus specifikus tempomat

Az összetettebb elektronikai rendszerrel rendelkező autók esetében már lehetőség nyílik a teljesen elektronikus szabályzásra, hiszen gázpedáljuk sem bowdennel kapcsolódik, hanem elektromos kábeleken, elektromos jelsorozatokkal szabályozza az üzemanyag mennyiségét. A típus specifikus tempomat szett tartalmazza a szabályzó elektronikát, és tartalmazza az autó típusához tartozó kábel szettet és csatlakozókat.

CAN-bus megoldású tempomat

Az új generációs járművek saját számítógép hálózattal rendelkeznek, ami rendszerbe fűzi a szabályozásokat végző elektronikákat, és két vezetéken, digitális jelekkel megoldja azok helyi vezérlését. Ezt a rendszert CAN-bus rendszernek nevezzük. A CAN-bus hálózaton többek között megtalálhatók a tempomat működtetéséhez szükséges jelek. Ezeket a jeleket használja fel a tempomat elektronikája, jelentősen leegyszerűsítve a beépítést, és növelve a működés biztonságát.

Tempomat funkciók:

Sebességtartás: a tempomat gombnyomásra eltárolja a jármű pillanatnyi sebességét, és állandó értéken tartja (úgy változtatja a gázadagolást, hogy a jármű lejtőn sem gyorsul, és emelkedőn sem lassul).

Gyorsítás, lassítás, finomállítás - aktív tempomat mellett, a kezelő két gombja segítségével lehet változtatni a beállított sebességen.

Biztonsági kapcsoló: a kuplung- vagy fékpedál használata esetén a tempomat automatikusan kikapcsol. Így a vészfékezést nem akadályozza, és a hirtelen üresbe került motor sem fog túlpörögni.

Memória: a tempomat megjegyzi az utolsó beállított sebességet, és arra egyetlen gombnyomással visszaáll (a járművet intenzíven felgyorsítja, vagy éppen lelassítja a kívánt sebességre).

Amennyiben kérdése lenne vagy termékünk, szolgáltatásunk elnyerte tetszését és időpontot egyeztetne, kérem, keresse munkatársunkat a 061 436 0 436 telefonszámon.