Tisztelt Kütyüdoktor!

2018-as Suzuki Vitarámban szeretném fejleszteni a zenerendszert, azaz szeretnék benne hangszórókat cserélni. Általában mindenevő vagyok zeneileg és nem vagyok híve a hangos zenehallgatásnak, csak az amúgy nagyon baráti funkciókkal bíró zenerendszerembe szeretnék kicsit tisztább magashangot és határozottabb mélyhangot. Főként a magas tartományt érzem kevésnek, vagy inkább fátyolosnak, a mély elegendő, de nem elég határozott, inkább búgós, morgós. Milyen hangszóróban kell gondolkodni és mindezt milyen áron, ha egy nagyobb lépést szeretnék javítani a hangzáson. Mélynyomó vagy erősítő nem jöhet szóba, a csomagtartóban minden helyre szükségem van, tudom, hogy ez lenne a helyes út a fejlesztésben, de így is alig fér be a babakocsi.

Üdvözlettel, xxxx

 

Tisztelt Érdeklődő!

A Vitara rádiója a gyári hangszórókhoz illeszkedik, már egy modifikált hangot ad ki ellensúlyozva a hangszóró hiányosságait. Amint kicseréljük egy magasabb minőséggel bíró hangszórószettre a hangzás borzasztó lesz. A magashang javul és a középtartomány is jobb lesz, de mindebből nem élvezünk semmit, mert a mély olyannyira eltúlzott mértéket ölt, hogy kimondhatjuk, sokkal rosszabb lesz a végeredmény.

Sajnos az anyagi oldalát nézve, egy kicsit mélyebben kell a zsebbe nyúlni, hogy eredményes legyen a frissítésünk. Nekünk a Pioneer DEQ-S1000A segített, ami nem más, mint egy ekvalizátor. A hangszórócsere mellé beépítettük az ekvalizátort, amivel visszaszabályoztuk a gyári rádió kiemeléseit és ekkor kaptuk azt a hangzást, amit szerettünk volna, ami lényegesen felülmúlja a gyári rendszer hangját.

Lehet két lépésben haladni. Érdemesebb először a Pioneer ekvalizátort beépíteni a gyári hangszórókhoz, mert jelentős változtatásokra képes a szerkezet és lehetséges, hogy 31 állítható hangsáv és a beépített 4x50W teljesítmény már elegendő lesz változásnak.

Ha jobb, mert jelentősen jobb, de nem elegendő, akkor jöhet a hangszórócsere.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu