Tolatóradar furgonra, kisteherautóra, lakóautóra…

Kishaszonjárművek esetében a tolatókamera elengedhetetlen tartozék. Egy furgon méretű jármű sofőrjének én nem tudok újat mondani ebben a témában, pontosan meghatározható, hogy egy félresikerült tolatásból adódó törés, horpadás, karcolás kijavítása olyan anyagai teher, aminek egy tolatókamera rendszer ára csak töredék és nem vettük számba a személybiztonságot.

Minek kell megfelelni egy tolatókamerának furgon esetében?

• ipari körülmények
• vízállóság
• kiváló képminőség
• rossz fényviszonyok közötti megfelelőség
• nagy látószög
• időtállóság
• UV állóság
• automatikus működés
• speciális esetekben, víz, por, ütésállóság, több kamera, szállítmányfigyelés
• típus specifikus megjelenés
• hosszú összekötőkábel

 

Hová szereljük?

A dobozos teherautók esetében a tolatókamera elhelyezhető a jármű hátuljának legmagasabb pontján, így lefelé, nagy látószögének köszönhetően óriási területet lát és így centiméteres pontossággal segít a parkolásban.

Típus specifikus?

A furgonok legtöbbjében típus specifikus megoldásként a pótféklámpába épített tolatókamera gyári jellegű megjelenést szolgál.

 

 

Speciális igények.

Speciális felépítmények esetében por, víz és ütésálló kameramegoldással szolgálhatunk. A Dometic termékpalettájának köszönhetően akár egy betonkeverő vagy egy kukásautó is ellátható olyan speciális tolatókamerával, ami hosszú időn át szolgálja a jármű és környezetének biztonságát és ezen kamerák többsége furgonokra is felszerelhető.

 

 

Min jelenik meg?

Megjelenhet a jármű gyári kijelzőjén. Általában a gyári fejegységek nem rendelkeznek szabványos bemenettel, többségükhöz szükséges egy modul, ami a gyári rádióra szabványos bemenetet készít. Ez plusz költség, de még mindig töredéke a gyári tolatókamera kiépítésének.

Megjelenhet plusz kijelzőn. Furgon, kishaszongépjármű esetében könnyen elhelyezhető a műszerfalon vagy a visszapillantó tükör helyén egy 7 colos monitor, ami megfelelő fényerővel és képminőségben fogadja a tolatókamera képét.

 

 

Cserélhetünk rádiót.

A gyári rádióhoz képest egy utólagos fejegység azon felül, hogy lényeges hangminőségjavulást hoz, roppant paraktikus szolgáltatásokkal rendelkezik. Ilyen szolgáltatás az Android Autó illetve az Apple CarPlay, ami a telefonunk segítségével navigációt varázsol a kijelzőre és Bluetooth kihangsosítóján keresztül biztonságosan telefonálhatunk, valamint alapszolgáltatásként fogadja a tolatókamera képét.

 

Speciális igényekhez több kamera.

A monitorok több bemenettel rendelkeznek, illetve plusz modul segítségével osztott képernyőn több kamera képének fogadására alkalmasak, így speciális felhasználás esetén nem csak a tolatást teszi biztonságossá egy kamerarendszer, hanem a rakomány, az emelő, a szállított állatok… biztonsága is figyelemmel kísérhető.

 

A helyes konfiguráció kiválasztásában szívesen segítünk, kérem, keresse munkatársaimat a 06 1 436 0 436 telefonszámon vagy az info@duett.hu E-mail címen.