KEMO - egy hangsugárzós, nagyfeszültségű nyestriasztó

Beépítve, bruttó 79.900Ft-tól 

- Tápfeszültség: 12-15V
- Áramfelvétel: <5mA
- Automatikus kikapcsolás: 11,5V (+-5%)
- Kimenőfeszültség: ~2-300V
- Ultrahang frekvencia: ~22kHz (+-10%)
- Hangnyomásszint: max. ~100dB (+-20%)
- Lesugárzási szög: ~160°
- Hőmérséklettartomány: -40-+80°C
- Nagyfeszültségű kábel hossza: 4 méter
- Érintkezők száma: 6 db
- Érintkező mérete: 62x42 mm
- Védettség: IP65

Drasztikusnak tűnő megoldás a nagyfeszültségű védelem, de ne gondoljunk semmi szörnyűségre, nem ütjük agyon a nyestet, a mi szándékunk az elriasztás. Ezt a megoldást az állattenyésztésben régóta használják, közismert elnevezése a villanypásztor. A jármű motorterében célzottan azokra a helyekre, ahol a nyest bejuthat vagy előfordulhat, kis fémlapokat szerelünk. A fémlapokon 2-300 Voltos feszültségimpulzusok jelennek meg, minimális áramerősséggel. A kéretlen látogató a fémlaphoz érve kellemetlen áramütést tapasztal. Az áramütés, csak és kizárólag elriasztás, a feszültség és áramérték nem okoz élettani következményt!
Természetesen ez a modul is rendelkezik előjelzéssel, ugyan úgy, mint társai, a nyest és egyéb kisállatok számára kellemetlen, de az ember számára nem hallható frekvencián sípol.

Az M176-os nyestriasztó akkumulátorkímélő megoldással van ellátva. Ha a jármű akkumulátorának feszültsége 11,5V alá esik, a modul automatikusan kikapcsol.

Ennél a megoldásnál is ajánljuk a nyestriasztó spray használatát azokra a helyekre, ahol a nyest bejuthat az autó motorterébe, vagy szagmintát hagyhat a járművön.