Tisztelt Kütyüdoktor!

Hiunday i30 autómban elromlott a tolatókamera, a neten utána olvasva többen is beépítenek kínai kamerát, ami lényegesen olcsóbb, mint a gyári és állítólag nem rosszabb a képminősége. Rendeltem egyet és megpróbáltam bekötni, de nem ad képet, illetve néha felvillan egy sötét, szétesett kép. A kamerát kipróbáltuk egy ismerősömmel, neki volt monitora hozzá, akumulátorra kötve teljesen jól működött. Az autóban négy vezeték van, amire a neten azt írják, hogy video és a tápfeszültség. A tápfeszültség próbalámpával mérve működik. Mi lehet a baj?

Köszönettel XXX

 

Tisztelt Érdeklődő!

Azt írja, hogy akkumulátorra kötve jól működik, tehát 12V-ról hibátlan, ami vagy nagy szerencse, mert az i30 kamerája 5V-os és túlélte a magasabb feszültséget, vagy szerencsétlen vásárlás, mert a kamera 12V-os és ezért nem működik az autóban.

Ha 5V-os, akkor ellenőrizni kell, hogy az autó oldal jó-e. Mi egy egyszerű, elemekről működő játékkonzolt használunk tesztelésre, ha az autóra dugva jó a kép, akkor jó a bemenet.

Ha 12V-os a kamera, akkor vagy ki kell cseréltetni az eladóval, vagy másikat vásárolni, vagy meg lehet próbálni egy relével kiváltani a tápfeszültséget. Az autó 5V-ot küld a kamerának, erre kell egy 5V-os relét kötni, ami 12V-ot kapcsol és így 12V-al látja el a kamerát. Ehhez kell egy relé és hátra kell húzni 12V-ot, kérdés, hogy megéri-e a befektetést vagy olcsóbb egy másik kamera.

Üdvözlettel, Kütyüdoki