Sziasztok!

Három hét múlva veszem át az új autómat egy Ford Kugát és szeretnék bele riasztórendszert. Előző autóimat is ti csináltátok, azok használ autók voltak, olcsóbb árfekvésben, ezt most az új autót egy kicsit jobban félteném. A honlapotokon találtam a csúcsriasztótokat a Blue16-ot, amit sokan dicsértek az ismerőseim közül, ugyanakkor a neten a Gorilla riasztót, ami tetszik, mert telefonon értesít és most a kettő között vacillálok. Győzzetek meg, hogy a Blue16 a jobb vagy mindkettő ugyan olyan jó. Nekem egyébként nagyon hiányzik egy olyan weboldal, ahol a kapható riasztókat összehasonlítja valaki, aki felelős és hozzáértő, minket laikusokat nagyban segítene a kiválasztásnál.

Üdv, XXX

 

Tisztelt Érdeklődő!

Blue 16 és Gorilla. A Blue 16-ról tudok mindent, nagyon régen szereljük, csak pozitív dolgokat tudok elmondani róla és a visszajelzések is mind maximális elégedettségről szólnak. A Gorilla riasztót nem szereljük, csak annyit tudok róla, amennyi a weblapján található. Szolgáltatásait tekintve nekem egy kissé túlárazottnak tűnik, mint riasztórendszer, de ha céges autóban gondolkodunk, akkor a járműkövetés oldal ebből sokat megmagyaráz, kérdés, hogy erre szükség van, vagy sem magánemberként.

Ha védelmi rendszerként tekintek a két eszközre, akkor a Blue 16 egy valós és magasszintű védelmi eszköz, míg a Gorilla alacsonyabb védelmi szintet képvisel. A GSM szolgáltatás nagyon megnyugtató, hiszen bármikor lekérdezhető az autó állapota és egy esetleges lopási kísérletről azonnal értesül a jármű tulajdonosa. A Blue 16 alapból nem tud ilyet, természetesen GSM pagerrel bővíthető, de abban az esetben az ára egy másik dimenzióba kerül.

Az ár. 190.500Ft bruttó beépítve a Blue 16, míg a Gorilla ára 208.280Ft a weblapja szerint. Emellett a Gorilla oldalát olvasva találok típusfüggő kiegészítőket és választható kiegészítőket. Nekem úgy tűnik, hogy például a CAN modult pluszban 23.876Ft-ért meg kell vásárolni, mert azt írja, hogy újabb autóknál szükséges, ehhez még választhatunk egy kiegészítő akkumulátort plusz 7.493Ft-ért, így a rendszer ára 239.649Ft bruttó, ami azért már nem kevés.

Ha Blue 16-ban gondolkodunk, akkor az 190.500Ft bruttó, de kiegészítjük egy GSM átjelzővel, akkor 279.900Ft-os árával, bár 40.000Ft-al drágább, mint a Gorolla, de biztonsági szintje, műszaki megoldásai és szolgáltatásai összehasonlíthatatlanul jobbak.

Na, ezért biztosan kapok kritikát, amiben valószínű, hogy lesz igazság, mert olyan termékről beszélem, amit nem ismerek, csak a weblapján található információk alapján próbáltam összehasonlítani a két terméket, ha tévedtem, akkor tessék kijavítani a honlapot, mert más is félreértheti.

Ha nekem kell döntenem, akkor ismét a Blue 16-ot választom, mert átfogó és szerintem mindenre kiterjedő védelmi eszköz, ami a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően szakszerűen illeszkedik a legújabb és legmodernebb járművekbe is. Árban kedvezőbb, mint az összehasonlítás másik résztvevője és, ha GSM átjelzésre is igény merül fel, még akkor sem sokkal drágább.

A Gorilla esetében inkább a céges használatot látom, amikor a biztonsági megoldás mellett a járműkövetés is szóba kerül.

Üdvözlettel, Kütyüdoki – www.duett.hu