Zárdugózás

Beépítve, bruttó 49.900Ft-tól 

A gépjármű eltulajdonításának egyik módszere, amikor az ajtózárba beleütött csavarhúzóval elfeszítik a zárszerkezetet. A zár lamellái nem állnak ellen a közepes erősségű behatásnak, az ajtó úgy nyílik, mintha saját kulcsával nyitnánk.
Hasonló támadás, amikor kihúzzák a zárhengert és az arról vett minta alapján elkészítik a hozzávaló kulcsot, ami ezután nyitja az ajtókat és vezérli a gyújtáskapcsolót.

Ezen módszerek ellen hatásos védelem a zárdugózás.  Az autó gyári zárhengerét eltávolítjuk és helyére egy vele azonos méretű tömböt szerelünk. Ezután a zár támadása okafogyott, ebből az irányból az autó támadhatatlan.
Esztétikus, biztonságos megoldás. A már megrongált zár helyére nem kell megvásárolni a gyári zárgarnitúrát, ami kiemelten magas árkategóriába esne, helyette elfogadható áron, magasabb biztonság helyezhető. Természetesen megmarad a jármű hozzáférhetősége, például akkumulátor lemerülés esetén. Ennek módja egyedi, egyéni és csak a jármű tulajdonosa tud róla.

A beépítés azt feltételezi, hogy a jármű rendelkezik központi zárral.

A zárdugózás kivitelezése autótípusonként változik. Azon autóknál, ahol a zár az ajtó lemezén van (pl. Fiat Punto), kiszedjük, és egy krómozott takaróval elfedjük. Amikor a kilincsben van a zár (pl. VW Golf), kiszereljük, és a hátsó ajtókilincs takaró műanyagával gyárivá varázsoljuk. Ahol nincs rá lehetőség (pl. Audi), ott a zárat egy ugyan olyan formájú tömbbel helyettesítjük.

Szélvédő gravírozás, jelölés

Beépítve, bruttó 9.900Ft-tól 

Kiváló kiegészítője lehet a gépjárművédelemnek a gépjármű megjelölése, ami már első látásra reklámozza, hogy ez a gépjármű nem védtelen.

Újra palettánkra vettük a rendszám gravírozást, csak egy kicsit felvarrtuk ráncait. Régen volt ilyen szolgáltatásunk, ami akkor még homokfúvásos módszerrel, kicsit homályos számokkal működött, de ahogy elkopott a sablon, úgy elkopott az ajánlás is, várnunk kellett valami újra, ami megfelel az új autók esztétikai elvárásainak. Most megtaláltuk és a mai technológiával, maratásos módszerrel, kontúros betűkkel, számokkal, esetleg grafikai elemekkel, mint céglogóval, autólogóval tudjuk jelölni a jármű üvegfelületeit.

Persze, mondhatja bárki, hogy egy bontásra lopott járműben nem a szélvédő az érték, vagy, hogy a jelölés csak felületi, ezért kipolírozható. Igen, de nem is ez a cél. Ez egy elsődleges jelzés, ami figyelmeztető erővel bír, valamint megkönnyíti a jármű azonosítását. Természetesen nem várhatjuk el egy igazoltatás során, hogy a rend őre ellenőrizze az üvegekbe mart számokat, de gyanús esetben igen is volt és van rá példa, hogy szemet szúr. Az üvegfelületek polírozása megoldható megfelelő szerszámozottság, szakértelem és rendelkezésre álló idő esetén, de vajon megéri ezzel dolgozni, amikor van az autó mellett védetlen márkatárs?

A jelölés költségét alapul véve mindenképpen ajánlom, mint elsődleges jelzést egy védelmi eszköz kiegészítőjeként.

A maratásos jelölés során bármilyen azonosítóval dolgozhatunk, ajánlott a jármű alvázszámának utolsó hat számjegye. Van, aki rendszámot, van, aki a saját becenevét íratja az üvegbe, de egy rendszám vagy gazdacsere esetén ez elég kellemetlen adottsággá válik. A folyamat során speciális nyomtatóval egy szintén speciális papírra kinyomtatjuk az azonosítót, majd ezt felragasztjuk a jelölni kívánt felületre. Az így elkészített sablont lekenjük a maratóanyaggal. Megfelelő idő eltelte után eltávolítjuk a maratóanyagot és a matricát. Az eredmény egy kontúros jól látható felirat.

Ajánlásunk szerint érdemes a jármű üvegeit és visszapillantó tükreit feliratozni. Speciális nyomtatónk autóemblémát, de akár céglogót is nyomtathat. A maratás 8-10 üvegfelület esetén egy- másfél órát vesz igénybe. A jelölés költsége függ a darabszámtól, a karakterek számától és a grafikai összetevőktől. Esetleges üvegcsere után az új üvegre is tudjuk pótolni a jelölést.

 

uv gravírozás

szélvédő garvírozás

szélvédő gravírozás, jelölés