Váltózár +

Sebességváltó zár szélvédőjelöléssel vagy OBD tiltással

 

Lock-Stop

Sebességváltó zár, nyomógombos azonosítású rablásgátlóval

 

Hijack

Sebességváltó zár közelítőkártyás rablásgátlóval

 

Blue-Stop

Sebességváltó zár Bluetooth azonosítású rablásgátlóval

 

Váltózár és kiegészítői

A sebességváltó zár, mint mechanikus védelem igen megnehezítette az autótolvajok dolgát. Kiiktatása időigényes, szerszámozottságot feltételez, rengeteg bontással és zajjal jár. Az autó védelmi eszközök között előkelő helyen áll, de míg régen kiegészítésként ott voltak az autógyári eszközök, mint kormányzár, gyári riasztó, gyári immobiliser, ma ezen kiegészítők biztonsági szinte megcsorbult, ezért nekünk kell valami pluszt adni a védelmi szint megtartásáért.

Minden autó rendelkezik diagnosztikai csatlakozóval, amin keresztül, megfelelő szoftver segítségével elérhető az autó minden elektromos részegysége. Sok jármű esetében külső számítógépről lehet vezérelni vagy felfüggeszteni az elektromos kormányzárat, a gyári riasztót vagy immobilisert.

A sebességváltó zár védi a parkoló autót, de nem védi, ha a tulajdonosát kicsalják az autóból, ha ellopják az autó kulcsait…

A rablásgátló megvédi az autót:

  • Ha a járművezetőt valami indokkal kiszállítják a járműből, például piros lámpánál belekoccannak az autó hátuljába. A sofőr kiszáll, hogy megnézze mi történt, majd mögötte beugrik valaki az autóba és elhajt.
  • Ha a tulajdonos kiszáll, hogy bezárja a kert vagy garázskaput, valaki beugrik a járó motorú autóba és elhajt.
  • Ha ellopják az autó kulcsait az öltözőszekrényből, otthonról vagy az íróasztalról.
    A megfelelő biztonsági szint elérésének érdekében mindenképpen ajánlunk valami kiegészítést a mechanikus védelem mellé.

 

OBD (diagnosztikai csatlakozó)

Minden védelmi csomagunk része a diagnosztikai csatlakozó kommunikációs vonalának tiltása, hogy a jármű tulajdonosának engedélye és tudta nélkül illetéktelen személy ne férhessen hozzá a jármű komputeréhez, azon semmiféle változtatást beállítást ne eszközölhessen.

 

Mítoszok és valóság

A magunk módján és rendelkezésünkre álló eszközökkel kipróbáltuk azokat a módszereket, amik a közhiedelemben keringenek, olyanok, amikkel a sebességváltó zár semlegesíthető.

Nem szabad elfelejteni, hogy bármilyen módszert alkalmazunk, azt az autóban, feltételezésem szerint sötétben, az utcán és betérdelve az ülés elé kell elvégezni és nem egy jól felszerelt műhelyben.

Köszönjük a speedzone.hu segítségét és a Diamond Lock rengeteg váltózár alkatrészét, amiket tönkre tehettünk.

 

 

 

 

 

Tudta?

Cégünk, a New Duett Kft. a Diamond Lock váltózár gyártójának közvetlen szomszédságában van. A két cég között minden téren közeli a kapcsolat, így azt hiszem egyedülállók vagyunk abban, hogy egy olyan gépkocsi esetében, amelyhez nincs sebességváltó zár elmondhatjuk, hogy azonnal fejlesztünk és gyárttatunk hozzá. Nincs lehetetlen, szinte minden gépjárműtípushoz tudunk váltózárat adni raktárról, vagy a Diamond Lock fejlesztői kérésünkre méretezik és azonnal legyártják.