Kulcs nélküli autólopás

Bár rengeteg autógyár alkalmazza a kulcsnélküli indítást, mint kényelmi extrát autóiban, a műszaki megoldás óriási biztonsági rést tartalmaz. Kételkedve állhatunk az előző mondat előtt, de a valóság az, hogy a közelítőkártyás-kulcsos indítású járművek szabad prédaként állnak az utcán, amire az autógyárak csak annyit reagálnak, hogy évek óta ismerik a problémát és dolgoznak a megoldáson.

A keylesses autó eltulajdonításához két emberre és egy „adóvevőre” van szükség. A berendezés viszonylag könnyen elérhető bárki számára, a vele szemben támasztott kritérium annyi, hogy az autó távkapcsolója által kisugárzott frekvenciát át tudja küldeni. Egy ember az autó mellett áll, a másik az autótulajdonos közelében. Nem lehet észrevenni, mert annyira nem kell közel menni hozzá, mehet az utcán mögöttünk, vagy állhatunk egymás mögött a boltban. Az autó mellett álló meghúzza az autókilincset, amire az autó keresni kezdi a kártyáját, kulcsát. Ezt a keresőjelet a berendezés átsugározza az autótulajdonos közelében álló embernek és a nála lévő „adóvevő” megszólítja a tulajdonos zsebében lévő kártyát, ami válaszol, hiszen a hozzátartozó autó kérdezi. A kulcs válaszjelét továbbítja az „adóvevő” az autó felé, ami kinyit, hiszen a saját kulcsának jelét kapja. Így működik ez a Renaulttól a Porschéig, akár hiszik, akár nem. Gyári megoldás nincs az átsugárzott jellel szemben és gyanítom nem is lesz, a funkció pedig megmarad, hiszen az autóvásárló igényli. Persze van olyan ország is, ahol kevesebb autót lopnak, ott ez nem annyira éles probléma, de mifelénk védekezni kell.

A módszer hihetetlenül egyszerű, a szükséges berendezés beszerezhető, nem is annyira drága, hamar meghozza az árát és kezelése egyszerű, nem igényel szaktudást, mint például egy kódfejtő eszköz.

Nézze meg az alábbi videót – és ez itt történt hazánkban, igaz egy nagyértékű autóval, de mivel lenne nagyobb biztonságban bármelyik más autó. Gondolják végig, hogy mekkora igény jelentkezik bontott lökhárítóra, ami gyári áron kifizethetetlen és csak ennyi kell ahhoz, hogy legyen, akár azonos színben.

Keyless GO autoriasztó

Mi meg tudjuk védeni az autót! Nem, nem vagyunk okosabbak, mint egy autógyár, de a mi szakmánk a védelem, nekünk reagálni kell minden új módszerre.

 

Amennyiben kérdése lenne vagy termékünk, szolgáltatásunk elnyerte tetszését és időpontot egyeztetne, kérem, keresse munkatársunkat a 061 436 0 436 telefonszámon.