BASIC PLUSZ autóriasztó rablásgátló - közelítőkártyás azonosítással

Beépítve, bruttó 164.900Ft-tól 

• Ajtónyitás érzékelés
• Csomag- és motortér nyitásérzékelés
• Riasztáskor fényjelzés
• Riasztáskor hangjelzés, az autó saját kürtjével
• Szervizállapot
• Gyújtásfigyelés
• Nyitva maradt ajtókra figyelmeztetés
• Diagnosztikai csatlakozó (OBD) védelem
• Bővíthető opcionális modulokkal (emelés, radar, akkus sziréna, helyzetmeghatározás, …)
• LED visszajelző
Rablásgátlás funkció  Bluetooth kártyás azonosítással
A  Bluetooth kártya kiváltható a legtöbb mobiltelefonnal, illetve okosórával
Ultrahangos belsőtér figyelés
• CAN-bus rendszerű gépjárművekkel is kompatibilis
• Gyári távkapcsolójáról vagy plusz távkapcsolóról vezérelhető

 

Rövid leírás

A BASIC PLUS autóriasztó csomagunk az alapvető autóriasztó funkciókon felül rablásgátló és OBD (diagnosztika csatlakozó) tiltás funkciókkal rendelkezik.

A riasztót mindig az adott gépjármű elektromos rendszeréhez választjuk a biztonságtechnikai gyártók legjobbjainak kínálatából. Tökéletesen illeszkednek mint analóg, mint CAN-bus rendszerű gépkocsikhoz. Élesítésük történhet az autó gyári távkapcsolójával, de ennek hiányában történhet a riasztó távkapcsolójával is. Éles állapotban figyeli a jármű ajtajait, csomag- és motorterének nyitását és az autó belső terének változását. Riasztáskor az indexek vagy a helyzetjelző villogásával és az autó gyári kürtjének szaggatott megszólalásával hívja fel a figyelmet. Vezérli a meglévő központi zárat.

Amennyiben kürt helyett sziréna hangját szeretné hallani, ajánlom a MEDIUM autóriasztó csomagunkat, ami saját akkumulátorral rendelkező szirénát szólaltat meg.

A rablásgátló védelmet nyújt, ha Önt kiszállítják, kicsalják az autóból, de védi a járművet egy autókulcs lopás esetében is.

Hogyan működik

A riasztó kezelése egyszerű, nyomja meg a távkapcsoló gombját, a riasztó bekapcsol. Nyomja meg a gombot ismét és a riasztó kikapcsol. Egy egyszerű riasztó esetében ezzel megszűnt minden védelem, de a rablásgátlás ezután is véd.

A jármű használójának magánál kell tartania egy kisméretű kódkártyát (de a kártya kiváltható a legtöbb mobiltelefonnal vagy okosórával). A kártya lehet a zsebben, lehet a táskában, de legyen az autóban a tulajdonosnál.

- Ha a kártya az autó közelben van, az autó indítható, használható.
- Ha a közelítőkártya nincs az autó közelében, a motor beindítható, de két perc múlva a rablásgátló leállítja.
- Ha a kártya eltávolodik a járó motorú autótól, az autó motorja két percen belül leáll.

A közelítőkártya nélkül a jármű használhatatlan. Egy lopási kísérlet során az autóriasztó megszólal, felhívva magára a figyelmet, értesítve a környezetet, a rablásgátló funkció aktívan figyel. Ha kulcslopás történt, az autó beindul, a riasztó nem szólal meg, de a rablásgátló leállítja a járművet, ráadásul kimozdítva parkolóhelyéről, olyan környezetben az utca közepén, ahol további próbálkozásnak nincs valószínűsége.

A közelítőkártya használata nem jár semmiféle kényelmetlenséggel, kellemetlenséggel, csak zsebben kell tartani és az autó minden szituációban védett.

A rablásgátló megvédi az autót:
- Ha a járművezetőt valami indokkal kiszállítják a járműből, például piros lámpánál belekoccannak az autó hátuljába. A sofőr kiszáll, hogy megnézze mi történt, majd mögötte beugrik valaki az autóba és elhajt.
- Ha a tulajdonos kiszáll, hogy bezárja a kert vagy garázskaput, valaki beugrik a járó motorú autóba és elhajt.
- Ha ellopják az autó kulcsait az öltözőszekrényből, otthonról vagy az íróasztalról.

Minőség

Plusz

Ma már minden járműben megtalálható a diagnosztikai csatlakozó (OBD), melyen keresztül megfelelő szoftverrel elérhető a jármű minden elektromos összetevője, sok esetben az elektromos kézifék, elektromos kormányzár, a gyári immobiliser és gyári autóriasztó. Ezek régen remek kiegészítői voltak egy egyszerű autóriasztónak, ma számos jármű esetében az OBD csatlakozón keresztül támadhatók.

Minden védelmi csomagunk része a diagnosztikai csatlakozó kommunikációs vonalának tiltása, hogy a jármű tulajdonosának engedélye és tudta nélkül illetéktelen személy ne férhessen hozzá a jármű komputeréhez, azon semmiféle változtatást beállítást ne eszközölhessen.

Műszaki háttér

Az autóriasztót a jármű felszereltségének és elektromos hálózatának megfelelően választjuk ki, lehet analóg és CAN-bus rendszerű, élesítése, hatástalanítása történhet az autó gyári távkapcsolójával, ennek hiányában a riasztó saját távkapcsolójával.
Márkáját tekintve lehet GT-ALARM vagy Tytán, mindkét gyártó a biztonságtechnikai gyártók legjobbja, termékeik rendelkeznek a törvény által előírt bevizsgálásokkal, megfelelőséggel.

Az általunk szerelt termékek és az általunk végzett szakmunka nem érinti a jármű garanciáját.

Távirányító javítás

A gyári kulcs és a beleépített távkapcsoló a sok használattól hamar öregszik, a kapcsolók, gumialkatrészek elhasználódnak, a márkaszerviz ezen általában nem tud segíteni. Tudnak új kulcsot rendelni, de annak ára nem arányos a hibával, hiszen egy pohár tej miatt kellene megvásárolni egy egész tehenet. Utánajártunk és feltöltöttük a raktárt a legkeresettebb alkatrészekkel és felvettük a kapcsolatot olyan gyártókkal, akik rövid határidővel küldik a kurrensebb darabokat.

Vállaljuk gyári kulcsba épített távirányító javítását és cserélünk szinte minden típusú házat, gumit, alkatrészt.

Bővebben »

távkapcsoló javítás

Igaz – de volt benne hiba

Az autó távkapcsolójának vevőrésze csak akkor áll szóba a távkapcsolóval, ha annak jelét zavarmentesen veszi. Ha bámiféle hibát érzékel a jelsorozatban, nem reagál, nem nyit vagy éppen nem zár.

A zavar oka lehet szándékos és előfordul, hogy nem szándékos. Mivel ilyen probléma bárhol előfordulhat valóban, minden autótulajdonosnak oda kell figyelnie, hogy a zárás ténylegesen megtörténik-e.

Amikor megnyomja a távkapcsoló gombját, vissza kell nézni, hogy az autó villanással, hangjelzéssel vagy csak a központi zár kattanásával vissza jelzi, hogy megtörtént a zárás.

Nem szándékos zavart, ha az autó közelében lévő hibás elektromos berendezés pont a távkapcsoló szabványos frekvenciáján sugároz. Kisugárzott zavar elméletben nem létezhet, minden elektromos berendezésnek védettnek kell lennie ez ellen, de minden elromolhat, sőt ócska termékek esetében a tervező ezzel nem is foglalkozik. Így fordulhat elő, hogy egy olcsó, vezeték nélküli kapucsengő blokkolja a szomszédok távirányítóját.

Szintén a nem szándékos zavarhoz sorolom a véletlent. Egy forgalmas parkolóban rendszeresen előfordul, hogy két autós egymáshoz közel egyszerre nyomja meg a távkapcsolót. A két távkapcsoló jele keveredik és egyik autó sem reagál a keveredett jelre. Ilyenkor, ha észrevesszük, mert észre kell venni, hiszen odanéztünk, hogy az autó nem villant, nem pittyent, nem kattant, megnyomjuk még egyszer a távkapcsolót és működni fog.

Szándékos zavar a riportban említett zavaró, amivel a rutin és az oda nem figyelés emberi tulajdonságát használják ki. A zavaráshoz nem kell komoly felkészültség és nem kellenek bonyolult műszerek. Mint az előző példában említettem, bármilyen autó távkapcsolója elegendő, ha közel van. Ha folyamatosan nyomom a távkapcsolót, akkor az blokkolja a közelben lévő összes távkapcsolót. Ha a közelben olyan ember áll meg autójával, aki rohan és figyelmetlen, nagy eséllyel nem néz vissza és nyitva hagyja autóját.

Két dolgot kell megjegyezni. Az egyik, hogy mindig oda kell nézni az autóra zárásnál. A másik, hogy lehetőség szerint ne hagyjunk semmi értéket az autóban, mert azt nem védi semmi.

A riportban hibásan jelent meg, hogy mindig ellenőrizni kell a kilincset. Ha blokkolták az autót, akkor nem villan, nem ad hangjelzést, nem kattan a központi zár. Ha ad az autó visszajelzést, akkor nincs blokkolva. Úgy nem lehet blokkolni, hogy van visszajelzés, de nem zár a központi zár!

Még egy gondolat az autóban hagyott értékkel kapcsolatban. Sajnos nincs olyan védelem, ami megvédi az autóban hagyott értéket. A védelem neve autóvédelem, nem véd mást, mint az autót. Ha az ülésen hagyunk egy laptopot, akkor hiába szólal meg a riasztó egy ablaktörésre, vagy ajtónyitásra, a laptoppal egy pillanat alatt elszalad a tolvaj. Értékeinket ne tároljuk az autóban. Ha nagyon kell, akkor rejtsük el a csomagtartóban, a szőnyeg alatt, ülés alatt… Akinek rendszeresen az autóban kell tárolnia valami értéket, az szereltessen autószéfet és tartsa abban.

Ha az autó távkapcsolójának támadhatósága miatt Ön nem tartja biztonságosnak használatát, tájékozódjon a Blue16 gépjárművédelmi rendszerünkről.