Tolatókamera teherautóra, kamionra…, mindenre, ami nagy

Pótkocsi, tandem, dobozos vagy félpótkocsi, ezek a járművek, amelyekben a személy és vagyonbiztonság megköveteli a tolatókamera beépítését, hiszen a technika adott, kiválóan működik, bekerülése pedig töredéke egy esetleges félresikerült tolatásnak.

Jellemzők:

• ipari körülmények
• vízállóság
• kiváló képminőség
• rossz fényviszonyok közötti megfelelőség
• nagy látószög
• időtállóság
• UV állóság
• automatikus működés
• speciális esetekben, víz, por, ütésállóság, több kamera, szállítmányfigyelés
• típus specifikus megjelenés
• hosszú összekötőkábel
• spirálkábel a vontatmány összeköttetéséhez

 

 

Milyen tolatókamerát válasszunk?

Válasszuk ketté a kérdést, van-e a járműben megjelenítésre alkalmas rádió?

Ha van, akkor a Dometic nagy horderejű fejlesztésének köszönhetően a gyári fejegységek 99%-ához tudunk olyan modult ajánlani, ami a tolatókamera képét illeszti a gyári kijelzőhöz.

 

 

Tájékoztató jelleggel, ha az Ön autójában gyárilag olyan rádió van, ami alkalmas tolatókamera képének megjelenítésére, itt tájékozódhat a lehetőségről. Természetesen a kiválasztásban segítünk, kérem, keresse munkatásunkat az info@duett.hu E-mail címen.

 

 

Kattintson a képre a táblázat megjelenítéséhez.

Ha nincs gyári megjelenítő, akkor szóba jöhet utólagos dupla DIN méretű rádió beépítése, ami fogadja a tolatókamera képét és emellett rengeteg hasznos funkcióval rendelkezik, mint pl. Android Autó és Apple CarPlay, ami a mobiltelefon segítségével navigációsképessé teszi a rádiót és Bluetooth szolgáltatásával biztonságosan telefonálhat.

 

 

Ha nincs gyári megjelenítő, de nem szeretne rádiót cserélni, akkor könnyedén elhelyezhető a jármű műszerfalán vagy a gyári visszapillantótükör helyére egy 7 inces képátlójú monitor. Mivel ezek a monitorok több bemenettel rendelkeznek, és/vagy kiegészíthetők olyan modullal, ami osztott képernyőn több kamera képét fogadják, a rendszer kibővíthető rakomány, emelő, szállított állatok megfigyelésére is.

 

 

Milyen lehet a kamera?

Sok esetben típus specifikus megoldást tudunk ajánlani, ami teljesen gyári jelleggel bír, például a pótféklámpába építve.
Felhasználását tekintve minden ipari tevékenységet ki tudunk szolgálni a Dometic por, víz, karc, ütés… álló tolatókameráival.

 

 

 

Hová szereljük?

Ezt a felhasználás dönti el. A Dometic körültekintő és roppant átgondolt termékkínálatának köszönhetően a tolatókamerák felszerelhetők dobozos, pótos, tandem vagy félpótkocsis járműre.

Speciális igényekhez több kamera.

A monitorok több bemenettel rendelkeznek, illetve plusz modul segítségével osztott képernyőn több kamera képének fogadására alkalmasak, így speciális felhasználás esetén nem csak a tolatást teszi biztonságossá egy kamerarendszer, hanem a rakomány, az emelő, a szállított állatok… biztonsága is figyelemmel kísérhető.

 

 

 

Mivel több a Dometic?

Egy kis odafigyeléssél és megfelelő alkatrészválasztással bármely gyártó kiváló képminőségű tolatókamerarendszert tud gyártani. DE! Por, víz, ütésálló ipari kamerát komoly mérnöki háttérrel lehet csak. Egy átlag tolatókamera által kiadott jelszint és a továbbításhoz használt kábel 5, maximum 6 méter távolságot tud áthidalni, ami egy személyautó esetében elegendő, de ez egy teherautó esetében értékelhetetlen távolság. A kiválasztott kábelek hossza, keresztmetszete, csatlakoztatása, szigetelése, a rendszer mechanikai ellenállóképessége olyan kihívás a tervezőnek, ami jelentős költségnövelő, szakértelmet igényel, ez az, amit csak komoly háttérrel rendelkező gyártó tud biztosítani.

Attól több a Dometic terméke, hogy ipari körülményekhez igazodva tervezték arra, hogy biztonságot nyújtson és, mint biztonsági eszköz, hosszú távon szolgálja a járművet. A tolatókamera és a monitor közötti távolságnak megfelelő jelszinttel, megfelelő kábel keresztmetszettel, szigeteléssel, csatlakozással és szükség esetén átvezető spirálkábellel minden járműtípusba beépíthető. A Dometic minden terméke rendelkezik a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő bevizsgálással és megfelelőséggel.

 

Holttérfigyelés

Ennél a járműméretnél igen fontos, hogy a Dometic, igazodva az EU előírásaihoz egyedülálló holttérfigyelő rendszert alakított ki, ami igazodik az EU követelményrendszeréhez, emellett megfelel az Egyesült Királyság előírásainak is.

A megfelelő kiépítés kiválasztásában szívesen segítünk, kérdéseivel, kérem, keresse munkatársunkat a 06 1 436 0 436 telefonszámon, vagy az info@duett.hu E-mail címen.