Tolatókamera

Szerencsére tart ott a technika, hogy egy tolatókamera mérete akkora, hogy bármilyen járművön elhelyezhető esztétikusan, ahonnan kiváló képminőséget szolgáltat éjjel és nappal, valamint ára is elérhető mindenki számára.

Milyen elvárásoknak kell megfelelni egy tolatókamerának személyautóban?

• kis méret
• vízállóság
• kiváló képminőség
• rossz fényviszonyok közötti megfelelőség
• nagy látószög
• időtállóság
• UV állóság
• automatikus működés

Ha van a járműben olyan kijelző, amin a tolatókamera képe megjeleníthető, akkor mindenképpen ajánlom tolatóradar mellé vagy helyett.

Ha nincs kijelző, akkor érdemes elgondolkodni egy dupla DIN méretű fejegységen, ami kiváló hangparaméterekkel és szolgáltatásokkal kényezteti tulajdonosát, Android Autó és Apple CarPlay szolgáltatásának köszönhetően navigációképessé teszi a fejegységet és Bluetooth kihangsosítóján keresztül biztonságosan telefonálhatunk.

Hogyan működik a tolatókamera?

A jármű sebességváltójának hátramenetbe helyezésekor a tolatókamera képe automatikusan megjelenik a műszerfalon lévő kijelzőn, külön kezelést nem igényel.

Hová szereljük?

Az autó hátuljára, lehetőleg a legmagasabb helyre, ahonnan nagy látószögének köszönhetően belátja a jármű mögötti területet.

 

 

Mi történik, ha sötét van?

Az általunk forgalmazott tolatókamerák nagy érzékenységű chippet tartalmaznak, így a legnagyobb sötétben is értékelhető képet adnak a biztonság érdekében.

Min jelenik meg a kép?

Lehetőség szerint az autórádió kijelzőjén. Utólagos, nagy kijelzős rádiók esetén ez nem probléma, minden fejegység fel van készítve tolatókamera képének fogadására.
Gyári kijelző esetén nehezebb dolgunk van, mert a gyári rádiók nem rendelkeznek szabványos videobemenettel. A személyautók többségénél plusz modul beépítése szükséges, ami a gyári nem szabványos bemenetet szabványossá alakítja. Természetesen ez plusz költség, de még mindig csak töredéke egy gyári tolatókamera árának.

Cseréljünk rádiót?

Ha lehet, akkor igen. A gyári rádióhoz képest egy utólagos fejegység azon felül, hogy lényeges hangminőségjavulást hoz, roppant paraktikus szolgáltatásokkal rendelkezik. Ilyen szolgáltatás az Android Autó illetve az Apple CarPlay, ami a telefonunk segítségével navigációt varázsol a kijelzőre és Bluetooth kihangsosítóján keresztül biztonságosan telefonálhatunk.

Plusz megjelenítő?

A tolatókamera képe megjelenhet egy pluszba felszerelt monitoron is, ez technikailag megoldható, de esztétikailag csak nagyon ritkán. Sajnos nincs olyan hely, ahova, a vezető látóterébe elhelyezhető lenne egy méretes monitor úgy, hogy az ne lenne egyszerűen ronda.
Léteznek visszapillantóba integrált monitorok. Kiválónak tűnő gondolat, de sajnos nem tökéletes. Ez a megoldás kettőssége miatt egyszerre tükör és monitor, de kettő nem lehet egyszerre, elvesz a tükör mivoltából és monitorként is csökkent fényerőt tud csak szolgáltatni, ezért nappal, az esetek többségében használhatatlan, halovány szükségmegoldás. Ellene szól, hogy ezeket a termékeket csak kínai gyártóktól lehet beszerezni, így minősége kétséges.

A kiválasztásban, kérje munkatársunk segítségét a 06 1 436 0 436 telefonszámon, az info@duett.hu E-mail címen, vagy személyesen műhelyünkben.