Tisztelt Doki!

Nálam is jelentkezett a nyestprobléma, be is szereltem egy nyestriasztót, de nem ért semmit. Ránézésre ugyan olyan, mint amit önök árulnak, ha közel hajolok hallom is a hangját, de a nyest ugyan úgy jár az autóba, de nálam megrágta a motorház fekete szigetelését is. Félek, hogy olyat is megrág, mit fékcső, vagy valami veszélyes vagy drága alkatrész. Talán már találkozott hasonló dologgal, szívesen venném, ha lenne valami ötlete.

Köszönettel …

Tisztelt Érdeklődő!

Mint említettem vannak olyan nyestek, amelyek nem foglalkoznak a sikító hanggal, megszokják vagy nagyot hallanak, nem tudom. Teljesen biztos megoldás nincs, mindenkinek van egy ötlete, praktikája és ezeket próbálgatva egyszer csak meglesz a megoldás. Kétféle nyestriasztót használunk. Míg az egyszerűbb és általában sikeres készülék csak sípoló hangot ad ki, ami az ember számára nem hallható, de a rágcsálók számára kellemetlen, veszélyt jelző hang, a másik típus ennél keményebben lép fel.

A KEMO M176 drasztikusnak tűnő megoldás. Az autó motorterében azokra a pontokra, ahol a nyest bebújhat, járhat, kis fémlemezeket szerelünk. A lemezkék nagyfeszültségű pontok, amihez hozzáérve a nyest áramütést kap. Nem akkorát, hogy bármi baja lenne, ez olyan, mint az állattenyésztésben használatos villanypásztor. Az áramütés csak csípés, kellemetlen, de semmiféle élettani hatása nincs, nem ját számottevő fájdalommal, hiszen nem megölni akarjuk szegény állatot, hanem csak távoltartani az autótól.

Mivel a hanggal működő nyestriasztó nem járt eredménnyel, ajánlom a KEMO M176-ot. Ez a készülék egy picit nagyobb fogyasztással rendelkezik, ami kevesebb, mint 5mA, de ez még szintén akkumulátorbarát megoldás.

Üdvözlettel, Kütyüdoki