PREMIUM CONNECTION autóriasztó rablásgátló - GSM kiegészítéssel

Beépítve, bruttó 0Ft-tól 

• Ajtónyitás érzékelés
• Csomag- és motortér nyitásérzékelés
• Riasztáskor fényjelzés
• Riasztáskor hangjelzés, saját akkumulátoros szirénával
• Szervizállapot
• Gyújtásfigyelés
• Nyitva maradt ajtókra figyelmeztetés
• Diagnosztikai csatlakozó (OBD) védelem
• Bővíthető opcionális modulokkal (emelés, radar…)
• LED visszajelző
Telefonos értesítés, helymeghatározással
Rablásgátlás funkció közelítőkártyás azonosítással
Ultrahangos belsőtér figyelés
• CAN-bus rendszerű gépjárművekkel is kompatibilis
• Gyári távkapcsolójáról vagy plusz távkapcsolóról vezérelhető

 

Rövid leírás

A PREMIUM CONNECTION autóriasztó csomagunk az alapvető autóriasztó funkciókon felül rablásgátló és OBD (diagnosztika csatlakozó) tiltás funkciókkal rendelkezik. Ez az autóriasztó telefonon értesíti Önt egy esetleges autólopási kísérletről, Ön lekérdezheti a jármű pillanatnyi pozícióját és távolról leállíthatja autóját.

A riasztót mindig az adott gépjármű elektromos rendszeréhez választjuk a biztonságtechnikai gyártók legjobbjainak kínálatából. Tökéletesen illeszkednek mint analóg, mint CAN-bus rendszerű gépkocsikhoz. Élesítésük történhet az autó gyári távkapcsolójával, de ennek hiányában történhet a riasztó távkapcsolójával is. Éles állapotban figyeli a jármű ajtajait, csomag- és motorterének nyitását és az autó belső terének változását. Riasztáskor az indexek vagy a helyzetjelző villogásával és saját akkumulátoros szirénájának megszólalásával hívja fel a figyelmet. Saját akkumulátoros szirénája akkor is jelez, ha a gépkocsi saját akkumulátorát levágják, lecsatlakoztatják.

A rablásgátló védelmet nyújt, ha Önt kiszállítják, kicsalják az autóból, de védi a járművet egy autókulcs lopás esetében is.

A GSM pager értesíti Önt egy esetleges autólopási kísérletről, Ön lekérdezheti a jármű pillanatnyi pozícióját, amit megjeleníthet az okostelefon térképszoftverén és távolról leállíthatja autóját.

 

Hogyan működik

A riasztó kezelése egyszerű, nyomja meg a távkapcsoló gombját, a riasztó bekapcsol. Nyomja meg a gombot ismét és a riasztó kikapcsol. Egy egyszerű riasztó esetében ezzel megszűnt minden védelem, de a rablásgátlás és a GSM pager ezután is véd.

A jármű használójának magánál kell tartania egy kisméretű kódkártyát. A kártya lehet a zsebben, lehet a táskában, de legyen az autóban a tulajdonosnál.

- Ha a kártya az autó közelben van, az autó indítható, használható.
- Ha a közelítőkártya nincs az autó közelében, a motor beindítható, de két perc múlva a rablásgátló leállítja.
- Ha a kártya eltávolodik a járó motorú autótól, az autó motorja két percen belül leáll.

A közelítőkártya nélkül a jármű használhatatlan. Egy lopási kísérlet során az autóriasztó megszólal, felhívva magára a figyelmet, a GSM modul értesíti a tulajdonost, a rablásgátló funkció aktívan figyel. Ha kulcslopás történt, az autó beindul, a riasztó nem szólal meg, de a rablásgátló leállítja a járművet, ráadásul kimozdítva parkolóhelyéről, olyan környezetben az utca közepén, ahol további próbálkozásnak nincs valószínűsége. Leállítás után szirénázik és a GSM pager értesíti a tulajdonost.

A közelítőkártya használata nem jár semmiféle kényelmetlenséggel, kellemetlenséggel, csak zsebben kell tartani és az autó minden szituációban védett.

A rablásgátló megvédi az autót:
- Ha a járművezetőt valami indokkal kiszállítják a járműből, például piros lámpánál belekoccannak az autó hátuljába. A sofőr kiszáll, hogy megnézze mi történt, majd mögötte beugrik valaki az autóba és elhajt.
- Ha a tulajdonos kiszáll, hogy bezárja a kert vagy garázskaput, valaki beugrik a járó motorú autóba és elhajt.
- Ha ellopják az autó kulcsait az öltözőszekrényből, otthonról vagy az íróasztalról.

A GSM pager riasztás esetén telefonon értesíti a beprgramozott telefonszámot/számokat. A hívást nem kell fogadni, így nem jár költséggel. A tulajdonos SMS-ben lekérdezheti a jármű pillanatnyi paramétereit. A készülék válasz SMS-e tartalmazza a pillanatnyi földrajzi pozíciót, ami megjeleníthető az okostelefon térképszoftverén. Tartalmazza a jármű pillanatnyi sebességadatát, akkumulátorának töltöttségi szintjét, a GSM és GPS térerő adatait. A tulajdonos SMS utasítással leállíthatja a jármű motorját. A rendszer fenntartása csak akkora anyagi befektetéssel jár, amit a GSM szolgáltató az SMS használatért felszámít.

Minőség

Plusz

Ma már minden járműben megtalálható a diagnosztikai csatlakozó (OBD), melyen keresztül megfelelő szoftverrel elérhető a jármű minden elektromos összetevője, sok esetben az elektromos kézifék, elektromos kormányzár, a gyári immobiliser és gyári autóriasztó. Ezek régen remek kiegészítői voltak egy egyszerű autóriasztónak, ma számos jármű esetében az OBD csatlakozón keresztül támadhatók.

Minden védelmi csomagunk része a diagnosztikai csatlakozó kommunikációs vonalának tiltása, hogy a jármű tulajdonosának engedélye és tudta nélkül illetéktelen személy ne férhessen hozzá a jármű komputeréhez, azon semmiféle változtatást beállítást ne eszközölhessen.

Műszaki háttér

Az autóriasztót a jármű felszereltségének és elektromos hálózatának megfelelően választjuk ki, lehet analóg és CAN-bus rendszerű, élesítése, hatástalanítása történhet az autó gyári távkapcsolójával, ennek hiányában a riasztó saját távkapcsolójával.
Márkáját tekintve lehet GT-ALARM vagy Tytán, mindkét gyártó a biztonságtechnikai gyártók legjobbja, termékeik rendelkeznek a törvény által előírt bevizsgálásokkal, megfelelőséggel.

Az általunk szerelt termékek és az általunk végzett szakmunka nem érinti a jármű garanciáját.

Távirányító javítás

A gyári kulcs és a beleépített távkapcsoló a sok használattól hamar öregszik, a kapcsolók, gumialkatrészek elhasználódnak, a márkaszerviz ezen általában nem tud segíteni. Tudnak új kulcsot rendelni, de annak ára nem arányos a hibával, hiszen egy pohár tej miatt kellene megvásárolni egy egész tehenet. Utánajártunk és feltöltöttük a raktárt a legkeresettebb alkatrészekkel és felvettük a kapcsolatot olyan gyártókkal, akik rövid határidővel küldik a kurrensebb darabokat.

Vállaljuk gyári kulcsba épített távirányító javítását és cserélünk szinte minden típusú házat, gumit, alkatrészt.

Bővebben »

távkapcsoló javítás