Autóriasztó

Beépítve, bruttó 74.900Ft-tól 

• Ajtónyitás érzékelés
• Csomag- és motortér nyitásérzékelés
• Riasztáskor fényjelzés
• Riasztáskor hangjelzés, az autó saját kürtjével
• Szervizállapot
• Motorblokkolás (önindító)
• Gyújtásfigyelés
• Nyitva maradt ajtókra figyelmeztetés
• Bővíthető opcionális modulokkal
• LED visszajelző
• Az autó gyári távkapcsolójáról vagy plusz távkapcsolóról vezérelhető
Ultrahangos belsőtér figyelés
• CAN-bus rendszerű gépjárművekkel is kompatibilis

 

 

Az autóriasztó rövid leírása

Belépőszintű autóriasztónkat mindig az adott gépjármű elektromos rendszeréhez választjuk a biztonságtechnikai gyártók legjobbjainak kínálatából. Tökéletesen illeszkednek mint analóg, mint CAN-bus rendszerű gépkocsikhoz. Élesítésük történhet az autó gyári távkapcsolójával, de ennek hiányában történhet a riasztó távkapcsolójával is. Éles állapotban figyeli a jármű ajtajait, csomag- és motorterének nyitását és az autó belső terének változását. Éles állapotban blokkolja az autó önindítóját. Riasztáskor az indexek vagy a helyzetjelző villogásával és az autó gyári kürtjének szaggatott megszólalásával hívja fel a figyelmet. Vezérli a meglévő központi zárat.

Opcionálisan bővíthető kiegészítő modulokkal (emelés, akkumulátoros sziréna, rablásgátlás...), de erre az esetre inkább ajánljuk autóriasztó csomagjaink valamelyikét.

Az autóriasztót gyártó cégek csak eszközöket adnak kezünkbe, amit nekünk, szakembereknek kell idomítani az adott jármű sajátosságaihoz. Tíz évvel ezelőtt egy autóriasztó megvédte az autót, de a járművek elektronikus fejlődése sebezhető pontokat hozott a biztonság oldalán és az autó eltulajdonítás eszközei is jelentősen megváltoztak, amit mi autóriasztó csomagjainkkal küszöbölünk ki.

Tájékozódjon és kérje munkatársunk tanácsát a megfelelő védelmi eszköz kiválasztásában.

 

Műszaki háttér


A belépő modell megnevezés ebben az esetben nem minőségi, csak szolgáltatásbeli különbséget takar. Az autóriasztót a jármű felszereltségének és elektromos hálózatának megfelelően választjuk ki, lehet analóg és CAN-bus rendszerű, élesítése, hatástalanítása történhet az autó gyári távkapcsolójával, ennek hiányában a riasztó saját távkapcsolójával.
Márkáját tekintve lehet GT-ALARM vagy Tytán, mindkét gyártó a biztonságtechnikai gyártók legjobbja, termékeik rendelkeznek a törvény által előírt bevizsgálásokkal, megfelelőséggel.
Az általunk szerelt termékek és az általunk végzett szakmunka nem érinti a jármű garanciáját.

 

Ötlet

Minőség

Tíz évvel ezelőtt egy autóriasztó megvédte az autót, de a járművek elektronikus fejlődése sebezhető pontokat hozott a biztonság oldalán és az autó eltulajdonítás eszközei is jelentősen megváltoztak, amit mi autóriasztó csomagjainkkal követünk.

Ma már minden járműben megtalálható a diagnosztikai csatlakozó (OBD), melyen keresztül megfelelő szoftverrel elérhető a jármű minden elektromos összetevője, sok esetben az elektromos kézifék, elektromos kormányzár, a gyári immobiliser és gyári autóriasztó. Ezek régen remek kiegészítői voltak egy egyszerű autóriasztónak, ma számos jármű esetében az OBD csatlakozón keresztül támadhatók.

Minden védelmi csomagunk része a diagnosztikai csatlakozó kommunikációs vonalának tiltása, hogy a jármű tulajdonosának engedélye és tudta nélkül illetéktelen személy ne férhessen hozzá a jármű computeréhez, azon semmiféle változtatást beállítást ne eszközölhessen.

A gépkocsilopás eszközei közé tartozik a trükkös lopás, amikor a járművezetőt valami indokkal kiszállítják a járműből, például piroslámpánál belekoccannak az autó hátuljába. A sofőr kiszáll, hogy megnézze mi történt, majd mögötte beugrik valaki az autóba és elhajt.

Amíg a tulajdonos kiszáll, hogy bezárja a kert vagy garázskaput, valaki beugrik a járó motorú autóba és elhajt.

Egy autóriasztó egymagában nem tudja megvédeni a járművet, de rablásgátlóval kiegészítve igen.

A rablásgátló esetében a használónak a jármű beindítása után, illetve járó motornál történő bal első ajtónyitást követően azonosítania kell a jogos használatot, egyéb esetben az autó két percen belül leáll. Az azonosítás történhet egy rejtett nyomógomb megnyomásával, de történhet egy a zsebben tartott közelítőkártyával automatikusan. A rablásgátlóval szerelt autóriasztó védi a parkoló autót és védi a járművet menet közben is.

Az irodaasztalról, lakásból vagy öltözőszekrényből ellopott autókulcs esetében sem kell félni, hiszen a rablásgátló típustól függően vagy nem engedi beindítani a gépkocsi motorját, vagy engedi, de két perc múlva leállítja az azonosítás hiányában és ezt olyan helyen teszi, például az utca közepén, ahol további próbálkozásnak nincs helye.

Az általunk ajánlott autóriasztó kiváló gyártók, kiváló terméke, de nem elegendő a teljes biztonság érzéséhez, a megfelelő védelemhez kiegészítések kellenek, melyeket megtettünk autóriasztó csomagjaink összeállításánál. Ez nem jelenti azt, hogy az autóriasztó rossz, ez azt jelenti, hogy az autóriasztót gyártó cégek nem megoldást adnak, hanem eszközt, melyet nekünk szakembereknek kell az adott gépjármű adottságaihoz és a járműhasználati szokásokhoz illeszteni.

Távirányító javítás

A gyári kulcs és a beleépített távkapcsoló a sok használattól hamar öregszik, a kapcsolók, gumialkatrészek elhasználódnak, a márkaszerviz ezen általában nem tud segíteni. Tudnak új kulcsot rendelni, de annak ára nem arányos a hibával, hiszen egy pohár tej miatt kellene megvásárolni egy egész tehenet. Utánajártunk és feltöltöttük a raktárt a legkeresettebb alkatrészekkel és felvettük a kapcsolatot olyan gyártókkal, akik rövid határidővel küldik a kurrensebb darabokat.

Vállaljuk gyári kulcsba épített távirányító javítását és cserélünk szinte minden típusú házat, gumit, alkatrészt.

Bővebben »

távkapcsoló javítás